Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

21
surat dah ada dalam peti

::imam SUHAIB WEBB::

Satu hari tu , puan eeiyss lepak - lepak satu family tengok tv , waktu ada iklan , ternampak satu kelibat seorang penceramah ni , terus jatuh hati . Mula - mula puan eeiyss tak sempat tengok apa nama penceramah tu . Tunggu iklan tu muncul lagi , tak muncul - muncul . Hmm ... sedih . At last , hari ni ada lagi , sempena maulidur rasul ... Penceramah yang sama puan eeiyss nampak witu . xcited!

Terus goooooooooogle tentang imam SUHAIB WEBB ni 

ihsan MR.google

PROFIL IMAM SUHAIB

Lahir pada tahun 1972 di Oklahoma ( oklahoma ni kat Amerika Syarikat ) ::warganegara AS la beliau ni::

Lahir di dalam sebuah keluarga yang beragama Kristian

Umur 14 tahun , beliau dah hilang minat kat agama beliau ::krisis rohani::

Bekerja sebagai DJ sebelum masuk ISLAM

Sekitar tahun 1992, Beliau memilih Islam sebagai agama , Beliau meletakkan jawatan sebagai DJ dan belajar di University of Central Oklahoma ::lulus dalam ijazah pendidikan::

Belajar secara peribadi dengan seorang Sheikh dan dengan itu melayakkan beliau mengajar . 

Sekitar 2004 - 2010 , beliau sambung belajar syariah di Universiti Al-Azhar , Mesir

Serba sedikit dapat dari incik gooooogle... tq~
Dah tahu nama beliau , maka puan eeiyss pun mula search kat youtube video - video ceramah beliau . 

Jangan lupa saksikan imam SUHAIB WEBB ni
AHAD 10.OOpagi 05.O2.12
TV9

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

21 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

yana-feehily yana-feehily said...

yes nak tgk... :) sorg lagi yg best, sheikh riad ourzazi..

eeiyss eeiyss said...

@yana-feehily wah terus google cari... wah~

yana-feehily yana-feehily said...

k.yana penah jumpa dia tau..dia dtg bg talk kt tmpt k.yana ni..best sgt..

Deru Ombak Deru Ombak said...

Salam Is...
Ahad ni kita lepak sama2 keh... Anty mati2 ingatkan Is student lagi.. Isk isk.. Baru kejap ni Ada peluang ronda blog Is nih..

Cikgu Ma Cikgu Ma said...

hmmm..kami tv pun, bleh tgk ala kadar ja..tu pun time hujan langsung x kuar siaran...

Aine Ainun Aine Ainun said...

x penah dengar lagi ceramah dia=))

kena reminder ni=)

Hanif Hanif said...

Inilah salah seorang insan yang bertuah mendapat hidayah dari Nya..
syukur alhamdulilah..

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

akan menantinya

Cik Azizah Cik Azizah said...

Alhamdulilah dapat hidayah Allah memeluk agama Islam..

Teenager Housemaid Teenager Housemaid said...

whoa..1st time dgr nama imam suhaib ni..
thanks for sharing..:D

Emmet Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

susumanis susumanis said...

salam darling..akak ziarah balas ni..comelnyer rumah awak ni, mcm g disneyland japan la pulokk..hehe

susumanis susumanis said...

salam darling..akak ziarah balas ni..comelnyer rumah awak ni, mcm g disneyland japan la pulokk..hehe

eeiyss eeiyss said...

@yana-feehily ye ke? wah... xcitednyer...

eeiyss eeiyss said...

@Deru Ombak hehe..teng ronda2... dulu student.. sekarang dah mak 'student' hehe

eeiyss eeiyss said...

@Cikgu Ma lorh.. xpe.. leh tgk kat ruangan 'tonton' hoho

eeiyss eeiyss said...

@Aine Ainun jom3...

eeiyss eeiyss said...

@Hanif mereka lebih muliakan... baru mengenal ISLAM lebih baik dari kita yang dilahirkan sebagai seorang muslim~

eeiyss eeiyss said...

@susumanis haha... ade pulop... hehe

@Emmet tq... moga tak jemu datang melawat teratak siFAqir 'ilmu

@Teenager Housemaid sama - sama berkongsi

@Cik Azizah alhamdulillah

@Kancil 8349 jom3 ahad ni

O CIKTEDDY O CIKTEDDY said...

thanks sharing :)

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

insya Allah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥