Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

15
surat dah ada dalam peti

keow teow kungfu # inspired by CIKGU MA

hohoho...
eh , salah ! Huhuhu
 
Ni semua gara - gara terbaca entri #cikgu ma# tentang Keow Teow Kungfu , walau dia tak kasi resepi yang dia buat tu , puan is tanya kat incik goooooogle ngan also refer to #DTS# . Dari incik goooooogle , puan is jumpa belog ni #dari jari jemari turun ke hati# hohoho . Jadi terus amik cara - cara dia buat dengan penuh detail tu . ( bagus untuk orang yang baru nak belajaq masak macam puan eeiyss ni )

Hubby cuti hari ni ( ahad ) , jadi tengat nak masak untuk dia . Nak cuba - cuba . Bahan - bahan dah beli semalam , tinggal beberapa bahan ja yang takdak lagi . Jadi puan eeiyss gi pasar malam ngan incik hubby . Petang tu kawan - kawan incik hubby datang , jadi lewat sikit la dapat beli bahan . Perut dah tak sabar - sabar nak makan keow teow KUNGFU .  hait!

Dalam duk beli - beli bahan , incik hubby tanya , boleh tak buat untuk dua orang kawan dia , nak datang sembang - sembang kat umah puan eeiyss malam ni . Aish! baru nak belajaq buat , makan perut sendiri dulu . Puan eeiyss dah mula asa gelabah dah ... aiyok! 


" oK" kata puan eeiyss dalam keadaan muka nak teyak dah . Incik hubby leh senyum pulak . cemus !

Sampai umah dah lewat , sekitar jam 9.17malam gitu . terus ke dapur . Myra takmo tidur , maktok dia terpaksa tolong jaga . sekarang tinggai puan eeiyss sorang kat dapur . Kawan - kawan incik hubby dah datang . Dan yang lebih hebat dan dahsyatnya , puan eeiyss dengaq perbualan tepon kawan incik hubby ajak kawan dia lagi dan lagi datang umah . Ada wat makan - makan katanya . Salah satunya depa ( mereka ) ada la beli buah doyan ( durian ) dan satu lagi ayat yang puan eeiyss asa menggeletar seluruh badan ...

"bini arip ada masak - masak!"

"AIYAKKK!!!!"

puan eeiyss nangis! haha !
gelabah incik hubby , dia tolong siapkan bahan - bahan basah seperti potong ayam , rebus ayam , potong sotong dan lain - lain tugasan termasuk membuat air untuk tetamu mengejut tersebut . haha ! lawak pulak bila fikir boleh puan eeiyss teyak sambil potong sayuq . Mana dengan resepi tulis dalam buku selang seminit puan eeiyss pi jenguk . huh!

Tapi finally siap! abis licin dorang sapu ... gambaqpun tak sempat nak snap ... nak tunjuk kat #cikgu ma# ahaks~ pic gooooogle leh ?

Gambaq keow teow DTS




Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

15 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Deru Ombak Deru Ombak said...

Caya lah Is...
Baik sungguh pakcik google yang suka membantu siapa saja. :)

keeya mustafa keeya mustafa said...

kecur rasa..telan air liur je..huhuhu..kueh teow kungfu=hong kong kan?

khairul khairul said...

lapaq dh ni

Cikgu Ma Cikgu Ma said...

waaa...lagi menarik nampak kteow kungfu dia...hehe..

saya x guna banyak seafood sebab(was2 cari bahan2 kat sarawak)

apa2 tahniah dah berjaya buat..siap hidang utk tetamu gitu..=)

nanie nanie said...

wah hebat la!!!!! :) tahniah!!!!

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

wah...kancil jadi lapar tengok gambar nie...boleh kirim ke....hahahah

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

selamat malam...

Yatie Awang Yatie Awang said...

wahhh...berkenan ek keow teow CM ahha...

Lia Irdelia Lia Irdelia said...

uishhhh..
dasat giler gambo tu..
kecur dibuatnya,,
huuhuh

Anyyss Shuhaimi Anyyss Shuhaimi said...

wah! kecur air liur...hurmmm

yad'z yad'z said...

hahaha... teriaq2 pong licin jugak tuhh.. hehhehe

SumeSakan SumeSakan said...

wahhh kira A lah tuh..sampai licin dikerjakan...papepun tahniah berjaya buat untuk tetamu yg dtg...hehehehe

Bahrain Bahrain said...

Smart pic..
Look ayuu n comel..

jahajahatable jahajahatable said...

kenapa nampak lazat sangat nih?

yana-feehily yana-feehily said...

lorr..sian is smpai teriak. hehhee..lawak la is..

tp mesti sedap is masak sbb licin smua..nak jgk....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥