Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

10
surat dah ada dalam peti

::NaSi GorENg CheNTa::

...cinta juga perlu di'topup'

Tiba - tiba perut tingin sangat nak makan bihun , puan eeiysspun mesej incik suami , belikan bihun , leh goreng untuk makan malam . Malam tu , dia ada hal , balik lewat , bihun lupa beli . huhu!

Malam berikutnya , menunggu lagi dengan penuh harapan , tapi lupa lagi beli , takpela . Sedih!

Malam berikutnya lagi , tetap tak beli jugak . huh! asa nak teyak ja . ( saja ngada , hehe ) Dengan asa bersalah , incik suami tawarkan nasi goreng . Dia nak masakkan katanya . Late nite dah waktu tu , myra dah tido . Puan eeiysspun ngantuk sangat dah , puan eeiyss angkat myra bawak masuk bilik , tido . huh!

Dari dalam bilik duk dengaq bunyi sudip berlanggaq ngan kuali dengan penuh kemeriahan , puan eeiyss tertido jugak . Beberapa ketika , incik suami kejutkan , myra terjaga . Dia suh kuaq makan nasik goreng . Mula - mula puan eeiyss buat tatau ja , malu la konon , haha! . main - main dengan myra yang tersenyum atas riba incik suami . Lagi sekali incik suami suruh makan sikitpun jadila , katanya . 

Puan eeiyss pegang pinggan , ada kertas ( sticky note ) terlekat kat pinggan . Mula - mula duk tarik , bila tengok , sticky note tu bukan terlekat , tapi saja dilekatkan . Hmmmm , malunya nak baca . haha!

nota cinta


Asa nak nanges ! huhu . Makan sambil senyum . haha! teruk betul perangai puan eeiyss . Tapi nasi goreng yang ada note tu malu la nak snap gambaq depan incik suami . Simpan note tu , lekat kat white board dalam bilik , esoknyer bila incik suami pi qeja , puan eeiyss snapla gambaq . hohoh!

Lupa teruih pasai bihun ! upppssss~



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

10 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Yatie Awang Yatie Awang said...

ala bestnya....suami akka pun selalu gak tolong masak...tapi tak de lah se romantik itu hehheee

Aine Ainun Aine Ainun said...

Heheee,,,,
biasa la tu, majuk manja...;)

Deru Ombak Deru Ombak said...

Hehehe..
Is ngengada eh!!!!
Bertambah sayang tak pada suami.. ???
Semoga berbahagia selamanya...

Cikgu Ma Cikgu Ma said...

waaa...bahagianya..hehe

si kiut lavender si kiut lavender said...

bhagialah selalu..kehkehkeh

O CIKTEDDY O CIKTEDDY said...

hee..sweetnya!aw!

MaryaYusof MaryaYusof said...

So sweet :)

Suka akak baca...mesti hati munga2 kan :)

nazirah nazirah said...

alolooooo sweetttnyeee chomeeeyyyy eeeee sukewww.. ( nak cmtu gak ) ngee

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

eeewww...sweet!hihi...cik abg tlg masak...knp xletak sticky note cmtu?nk jgk...hihi...

yana-feehily yana-feehily said...

pergh...bestnya. romantik gila.dok tggu gak bila la incik husband nk buat camni..huhuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥