Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

19
surat dah ada dalam peti

running man...ahaks!

Windu semua kengkawan... hhohoho ( mud baru 2hari berpisah dengan line tenet kat umah... uhuk )
sapa yang tak baca lagi? angkat tangan! eheheh ---> sila baca di SINI

Datang pagi-pagi kat upis, teruih bukak dashboard blog ngan fb opkos... (*bajet macam popular la konon2... macam nak ada 300++ notification kat fb tu dan macam ada beratus2 comment yang menunggu untuk dipublish! macam apa ja.. hahah )

bulatkan mata yang sedia bulat, kecikkan... kecikkan sikit... jeng3!



alaaaaaa.... 15 je?




kecikkan lagi... kecikkan lagi....



alaaaaa... 13 je? heheh


saja ngada2! ahaks

Terima kasih kepada yang sudi komen, sikit atau banyak, kalau ada orang komen tu, asa sangat gumbira dah... seperti bermaksud... 'ada jugak orang baca blog puan eeiyss ni... alhamdulillah (^___^)'

Bila duk rumah, 2 hari bercuti tanpa tenet, jadi macam tersangatla sunyi, seb bek incik hubby cuti sabtu ahad jugak. Terhibur jugaklah. Masa ada line tenet, tak guna, bila dah potong, macam-macam benda asa nak buat menggunakan perkhidmatan itu.. oh no!

Ahad, tak rasa sangat sebab banyak kenduri... share sket gambaq siMerah dalam qeta pi makan nuri... 


Malam pulak, incik hubby dapat msg yang adik ipaq nak mai umah, bawak wife dia. Depa balik bercuti... nun dari sarawak nun, dedua chekgu... jadi saja la nak mai rumah. Rumah? Mai Rumah? 

| rumah saya sikit ja lagi takleh nak nampak laluan untuk pejalan kaki... haha! |

Apalagi, afta maghrib tu, bagi siMERAH kat mak, puan eeiyss mulakan operasi mengemas! incik hubby? beliau di dapur... suami mithali kena prepared fud... hohohohohoiii! Habis bercerau peluh kat badan... tak susahpun mengemas ni, angkut semua benda... buang kat dalam bilik puan eeiyss.. haha! licin umah, tak sampai sejam. Clear! ahaks

Bilik? tutup pintu, malam ni, pesah len. aduyai...

Tunggu punya tunggu, depa takmai lagiks... Kui10 lebih baru sampai, siMerah dah tertidur, mak puan eeiyss pun dah xsedaq mana dah... tiduq dalam bilik dia. Lepas solat Isyak dia tertiduq. Letih kemas dapuq siangnye tu...

Mata puan eeiyss ni tak tertahan2 dah, esok (wini la tu) qeja... baju tak iron lagik.. waduh2... tapi ku tahan jua... hampir 11.30 malam jugak la baru depa balik. Depa balik ja, mata tak ngantuk dah. Layan Running Man kat tv! My 2nd time tengok.. haha! best! pecah perut...

Pertama kali tengok masa kat umah mak mertua witu, sekali lalu je tengok, tak sampai 15minit, tapi sronok tak sangga dah, even tak faham apa sebenaqnya ceta tu... tapi mang lawak! 2nd time cuba nak memahami, maybe sebuah realiti show kot... satgi nak gugel... sonokla... tapi saya bukan peminat kpop.. hehe 

Sekadar menonton, tetapi tidaklah fanatik.. kih3

saja share (^___^)


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

19 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Haryati::Faizal Haryati::Faizal said...

ada masa nak update kat opis bley la, yati susah sket...tu yg kene wat autopublish kat umah...

|| NaFiRaa || || NaFiRaa || said...

alahaiii.. tomeynye si merah pakai tudung.. :)

ieda ieda said...

memang siksa kalau x der tenet nie , kalau macam akk ada meroyan .. nak2 blogger tegar macam akk ekkee ;)

Kakzakie Kakzakie said...

Kakak rasa en abang Is tu memang terror masaklah selalu benar dia yg masak Is kemas... best kan.

Yana Libra Yana Libra said...

hehe..comelnye dia pakai tudung~~~

cam anak orang cina je..hehe ;P

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

wah...hebatnye.....sejam dah siap smua...klu rietta maw seminggu....uhuhu...

Nazayiena Nazayiena said...

Comelnya siMerah pki tudung...

dwaty dwaty said...

SINGGAH SINI...

best sangat ker running man tu??? ermmm... cam nak tengok plak... hehehe

Ummi Iman Ummi Iman said...

Untungnya cik abe rajin masak ;) dah lama tak tengok cerita Korea ;) jarang dpt tgk tv. Ngadap iPad boleh je hehe.. Senang boleh bawa mana2.

Kalau saya takde line internet mcmanalah pulak ;) Dahlah tak kerja :)

Aine Ainun Aine Ainun said...

comelnya dia bertudung=))))

kan, walopu sikit komen tapi cukup teruja=)))

Anak2 muda skrg sukar dikawal emosi remajanya...=)))

kay_are kay_are said...

notification fb ngan blog same tu. bukan selalu.. comel si merah pakai tudung.. ^^ em.. tergelak gak bace yang imam muda fattah tu.. minat tu memang r.. cuma atas alasan tu nak blaja bahase korea.. memang tak r..

.........cP~ .........cP~ said...

Salam.

Hee..saya suka jugak tengok cerita korea, tapi tak lah gila sangat insyaAllah. hehe.

fifi fifi said...

comelnye si merah.. terus teringah ufairah.. :)

saje je fifi kire tu is.. kalau tak kiree kite tak sedar..

9n0L4 9n0L4 said...

haha. layan jugak running man. family outing pun best jugak. tapi skrg dorg dh tukar tajuk lain rasenye. lupeeeee. huhu.

EruzuLiyana EruzuLiyana said...

runningman daebak :)

SumeSakan SumeSakan said...

Comelnya si merah..ahaks senang kan kemas cenggitu..klu kalut2 mmg ss pun layan kenas cr tuh...ekekeke...

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

mesti terhad kn guna tenet opis...huhu. .xpe2..asal blh guna..myra comel pkai tdung..:) kmas rmh sumbat brg dlm blik?tu pun hobi dila time org nk dtg..haha...cpt kn kmas?:p

Marya Yusof Marya Yusof said...

As salam Eeiyss,

Si Merah! Gebu gebus!!! Geeeraaamnyeee...

Akak mmg jarang tgk k-pop ke apa...hik3..Tak kenal pun artis2 korean ni semua... agak2 mcm teruk sgt ke? ngeee...;p

Kesian tgk budak2 muda yg hanyut sgt dgn dunia K-pop ni semua smp sanggup ugut-mengugut... :(

* Eeiyss nnt try jugak tau resepi akak tu... ala bukan susah pun kan, renyah je...hehehe... Hubby awak terror masak... so sweet, barulah lelaki sejati...chewah :)))

si kiut lavender si kiut lavender said...

merah ni makin lama makin comel..
ajaq budak2 pkai tdung di awal usia memang berkesan..:3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥