Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

14
surat dah ada dalam peti

Pejam mata! Potong saja! wawawawa!

sob...sob...sob.... ( bunyi esakan secara online tulus dari hati kecilku ini... )

chewah! dah macam cerpen pulak... saja tunjuk bakat.. haha
 
Sebenaqnya maren ( semalam kalau dalam bahasa orang-orang selatan ) , is ngan incik asben terpaksa pejamkan mata, potong line streamyx... tm... di rumah... oh no!
 
Setelah memikirkan buruk baiknya, kami membuat keputusan sukarrrr itu. Bila difikirkan balik, mang membazir sangat. Kami bekerja, balik dah petang dan kadang-kadang hampir senja. Balik umah je, nak siapkan diri, memasak, menjaga siMerah dan lain-lain hal yang sepatutnya dilakukan di rumah. 
 
Sememangnya purata kami online di rumah hanyalah sekali dua sehaja seminggu... tu pun tak lama, sebab kadang-kadang, bila online sebelah malam, baru 2,3 minit dah terlentang kat lantai, kalau online siang pulak, baru 2,3 minit bukak, siMerah perlukan perhatian. 
 
Dalam sebulan, berapa saat sahaja kami gunakan perkhidmatan itu, tetapi menghabiskan hampir RM150 hanya untuk beberapa saat itu. Oleh yang demikian, pejam mata! potong saja! wawawawawa! ( ayat macam kat tajuk!hehe ) Maklumla, dah hampir setahun lebih usia perkahwinan kami diserikan dengan perkhidmatan internet yang bes itu... dah jadi adik beradik dah dengan tenet, tapi sekarang terpaksa berpisah...
 
Takpa, ada perkara yang lebih penting dari itu. Perkembangan siMerah, dan perhubungan sosial dalam keluarga kami... insyaALLAH... kat opis leh ja lepaskan windu.. uhuk3 (T___T)


xsampai hati melihat perkembangan sihat siMERAH terbantut oleh kesibukan kami dengan kerja dan dunia tanpa sempadan ni.. uhuk3.. we luv u nur 'aisya humaira... moga jadi anak yang solehah (^___^)amin

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

14 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Yana Libra Yana Libra said...

sepetnye dia~~~ hehe :p


kalau nak online gak beli je la broadband yg murah2..hehe ~ :)

Nyue Nyue said...

betol gak tindakan yg dibuat tu...mengelakkan penbaziran yg xsengaja..ehehehe

Deru Ombak Deru Ombak said...

Salam Iss...

Betul tu.bila tiba waktu kita kena buat pilihan untuk kebaikan. Si merah pun makin membesar, memerlukan perhatian Dan kasih sayang yang lebih.

Geram akk tengok pp Dan matanya. Rasa nak picit2.
Simerah Dah 6 bulan kan? Cucu kakya no.2 dah setahun.
Alhamdulillah.

Haryati::Faizal Haryati::Faizal said...

alaaalaaa...potong line pulak ye... takpe la demi siMerah kan, bukan sape...famili lebih penting kan?

Aine Ainun Aine Ainun said...

kalo saya dtmt eisss pun, saya akan potongggggggggggggggg jugak...

atleast kt ofis ble online kan...
so better kat umah ngan Family je...

mcm saya ni xkeje, so tak la rase sgt membazir...

ikaa sharin ikaa sharin said...

alahai , comelnya si merahhhh :)

#hye tuan tanah , jemput singgah blog saya . ada gossip pasal 'myfirstime' :p

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

la..yeke..pastu ni on9 ktne?huhu..xpela..demi humaira..:)

shyda harun shyda harun said...

hihi..comel la aisya ni..shyda dlu klu dpt bby girl nk letak nm ni gak..tp kluaq umar..hihi..tggu the next pulak..hihi

nanie nanie said...

Betul tu kptusan yg bjak dri dok mmbazir bnda yg x perlu...ank lbh pntng..

khairul khairul said...

hu ingat ka potong apa tadi

9n0L4 9n0L4 said...

pengorbanan ayah ibu. huhu. pakai je berukband celcom. 50 je sebulan. ;)

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

Comeinye diyeee....alaaa...bazir la klu xpkai.l.pkai bband yg prepaid...singhit jew sehari....jimat....

SumeSakan SumeSakan said...

Kalau sy jd awak pun sy potong eeiyss....sblum ni mmg rasa x perlu kat umah..tp sjak adik ipar dok skali n bawak dia nye streamix tu yg ada tuh...adik punya pasai pejam ja mata bayaq bln2...huhuhuhu

fifi fifi said...

fifi pakai BB je.. ambil yang RM48 sebulan..

btw.. si merah sangat comel.. cair fifi tengok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥