Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

32
surat dah ada dalam peti

masak memasak, serah padaku, chewah ! hohoho

Selalu puan eeiyss duk ceta pasai incik hubby je rajin memasakkan? puan eeiyss pun pandai apa? saja  tak tunjuk skill oke? ahaks ( senyum bangga dah, upsss... astaghfirullah ). Sambungan dari kuasa super spontan, inilah dia, masalah paaaaalinggggg sempoi dan sedap khas untuk surirumah bekerjaya yang kesuntukan masa. Sebenaqnya, lapaq sangat sampai takdan ( tak sempat dalam bahasa mudahnya ) nak tangkap gambaq leklok, nak buh dalam pinggan bagai. Tapi nak letak jugak gambaq yang diambil secara kreativ ni... hohoho    ( bukti kata mang puan eeiyss masak tu yang penting! keh3 )

udang goreng kunyit... hohooh

kelam malam si ikan kembung sambai

sila abaikan tangan incik hubby itu ye (^___^)

Dalam pinggan yang incik hubby makanpun amik jugak... bukti punya pasai... so, kak marya, sila tunggu 

Homemade Nugget (Resepi Nuget Cara Saya)

, is akan buat nanti... coming soon! haha ( saja save link ni, satg senang nak refer, taun bila tu tatau nak habaq, tapi kalau dah buat, wil tel u soon, hehe... insyaALLAH )

siMERAH Humaira is now 4month old (^___^)

my lil princess, tak leh duk diam dah, letak ja, qeja nak bangunla... (^___^) muah!

share tips!
Pada usia 4 bulan bayi suka:1.Mengangkat tubuhnya dengan kedua lengannya dalam posisi telungkup.2.Mengangkat kakinya ke arah wajahnya dan membuka gerakan-gerakan menendang.3.Menggigit benda-benda yang dapat di masukkan ke dalam mulutnya.4.Memukul-mukul air dengan tangan dan kakinya ketika dimandikan.

Oleh kerana itu,berikan anak anda:1.Lebih kerap keluar rumah.2.Gantung mainan yang dapat diraihnya.3.Kenalkan dengan benda-benda baru yang ada disekitar rumah.4.Tonjolkan rasa kasih sayang dihadapan bayi.5.Perdengarkan alunan ayat-ayat suci al-quran.6.Hilangkan semua perkataan kotor.7.Tampakkan wajah ceria kepada bayi anda.



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

32 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Marya Yusof Marya Yusof said...

As salam Eeyiss,

Sebelum tu, nak gegeeeet dulu si montok comel tu...eeeiii geram tulah tgk Myra ni... hehee ;)

Clap! Clap! Clap! utk Puan Eeyiss!!!

Org perempuan sbnrnye mmg gifted masak-memasak ni... Tp klau org lelaki jrg yg pandai & rajin..kan..kan...kan... kire Eeyiss untung dpt hb pandai masak tau! :)) Udang goreng kunyit tu mmg superb...dahlah akak tgh puasa ni... huhuuu...

Mmg kelam malam betul ikan kembung tu hah...Nampak berselera betul hb eeiyss mamam, mesti sodap! Tgklah licin...hehehe :)))

Selamat ber'nugget' soon ! :D

Yana Libra Yana Libra said...

nampak sedap..hehe..

tembam baby tu~~ :)

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

sedapnya...bolehlah nie singgah ke rumah kamu kan...hehehe

Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah said...

sedap nye.. masak cepat2 pun nampak sedap juga..
ni memang pandai masak ni.. :-)
lapar pula pagi2 dah tgok masakan macam ni..
Pokok Manggis Depan Rumah

kakcik kakcik said...

Comelnya sikecil merah jambu tu. :)

Masakan yang dimasak dengan penuh kasih sayang, walaupun ringkas - akan memberikan perisa yang luar biasa. :)

Acik Erna Acik Erna said...

assalamualaikum eeeiyss
acik percaya eeiyss pun memang pandai masak..
comelnya Humaira..

Kakzakie Kakzakie said...

Heee... montelnya Humaira ye Is... geraaammmm betul kakak sampai tak terpandang dah apa yg Is masak. Best gomol-gomol nie...

AdaM Hawa AdaM Hawa said...

alahai comel si merah tu.. nak pinjam boleh? ;)

|| NaFiRaa || || NaFiRaa || said...

wew~ terliur tengok sambal udang tuh~ sedapnye!

Nazayiena Nazayiena said...

wlpn pun dlm gelap,mesti sedap Pn eeiyss masak tu....
Maira tembamnya dia...

pena rozie pena rozie said...

bestnyer udang tu....

Hanis Azla Hanis Azla said...

wah..wah..wah.. mengancam menunya.. klu dekat, tangan akak pun dah masuk dalam pinggan tu.. he..he.. alolor.. gebunya baby dia.. geram tengok.. rasa nak cium2.. homemade nugget versi marya.. akak pun dah pasang angan2 nak buat.. tp entah bilalah dapat buat.. he..he..

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI said...

tros lapar ni kak oiii..

Yatie Awang Yatie Awang said...

yg atas nampak sedap, awat gambaq 2 tu gelap sangat..ooo..letrik padam ye heee..

akak kalau masak, sedap tak sedap kira belakang yg penting ada yg habiskan..berbaloi rasanya penat memasak

hamzah ian hamzah ian said...

fuhyooo.. serius nampak sedap!! nak tumpang makan.. hehe

Angah Angah said...

wah...pandei deme memasak ye...terliur tgk udang tu..slurp

Tulus Sweet Tulus Sweet said...

salam ukhwah kakak...Waaa what a lucky one! :))
serious anak kakak comel! msyaAllah!!! :)

haiiih bilalah boleh timang baby sendiri plak ni..heheheh

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

nk udang tu...hoho..sdapnye...^_^

myra..auntie nk bgth..myra dh tembam..hihi...lalala...

maszmadi maszmadi said...

salam kenal,

erm sedapnyer udang... nak kena carik ni, wat masak sambal pon sedap kan..
boolatnyer baby humaira, tetiba mood nak berbay kecik kembali.. hehe

Qasey Honey Qasey Honey said...

salam kenal EEIYSS...sgt senang singgah ke sini...suka tgk keseluruhan blog ni...sesedap mata yg memandang ni...jom ikut QH pula...hehehe

dapurCikWan dapurCikWan said...

Cutenye baby!..geram nak cubit pp gebooo tu =) salam kenal drpd Cikwan

Hanis MY Hanis MY said...

ala tomei2 geram nak cubit... tq kongsi tips... byk lg kena blaja ni...

adan adan said...

menyelerakan.. mesti mr hubby tambah nasik kan..kan

LYAfrina LYAfrina said...

alahaii..sedapnyer..terliur lak tgk..kbetualn bpuasa hari ni..mau meleleh ni..

comel sgt si kecik tu..

ummi_khalish ummi_khalish said...

memasak dengan penuh kasih sayang akan sangat menyelerakan...hehehe...
sangat comel budak tembom ni..geget dia..salam ukhuwah ye is..dari dil (ummikhalish) bumi mesir... :-)

Hanif Hanif said...

Saya memang tahu anda pandai memasak..
Tengok gambar dah rasa meleleh air liur..yumm.yummm

Ambil kesempatan vote me as blogger of the year

Asmara Asmara said...

sambal mmg pembuka selera. comelnya baby Humaira!! :D

khairul khairul said...

meleleh ayaq lioq abg

Izan Ishak Izan Ishak said...

waahhhh.. udang grg kunyit yang sangat mengancam!

alahai...comelnya humaira... nak gigit pipi bam2 tu boleh?

9n0L4 9n0L4 said...

baru jugak masak sotong goreng kunyit. hee. ;)

si kiut lavender si kiut lavender said...

adoii..

hubby ngah makan sempat lagi snap2 pic ya..=)

kay_are kay_are said...

taknak komen pasal masak.. tak minat.. huu.. tapi pasal bayi tu.. memang betul.. sekarang ni pun anak buah dah makin kuat.. pegang je tangan die mesti die nak bangun nye.. tapi selalu tak bagi.. saje nak buli.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥