Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

23
surat dah ada dalam peti

...Takdir Fitrah Terindah...

Pertama sekali, is nak ucap terima kasih bagi yang sudi tinggalkan komen, insyaALLAH selepas kesibukan beransur kurang nanti, is akan terjah blog anda semua yang melekat di hati ini.. hohoh. Beberapa hari ni, sibuk dengan audit dan kemas upis untuk 5S (^____^)

Wordless rabu witu dah tengok belum? kalau belum leh kelik SINI. Ramai jugak yang tanya, anniversary ke letak gambaq cenggitu, xtually, sebelum tiduq tu, duk belek-belek (tengok-tengok) folder gambaq dalam lappy incik husband ni, jumpa gambaq kawen (^___^) terkenang, asa cam baru kawen je... tapi kira baru la tu, 20.11.2010 kami disatukan...alhamdulillah, gambaq kedua las tu, waktu tengah sarat-sarat, pi mamam ramai-ramai kat kuala perlis, tak berapa lama lepas tu, lahirla siMERAH Humaira. Alhamdulillah sekali lagi atas amanah Tuhan buat kami, now, my lil princess nur 'aisya humaira juz 4month old~

sebenaqnya lepas entri ini, esoknya tu, is masak daging masak lada hitam, ni pun masak kalut-kalut ( cepat-cepat ) sebab incik hubby ada urusan di upis malam tu, satu masakan tu ja... hentam sajala... balik qeja truih pesah ( siapkan ) kelengkapan nak masak. hohohohoho. Esoknya pulak, is letih sangat, incik hubby a.k.a babahhumaira.blogspot pulak yang masakkan. Disebabkan hari gaji, maka malasla masak, nak beli je lauknyer... tapi mang bukan rezeki, ada ja halangan, hohohoho, last-last balik masak kat umah jugak. Jadila nasik goreng udang + teluq mata kobau tu sorang sebijik ( eh, babah amik dua asanya... jadi dia goreng 4 bijik la makna kata... upssss )

nasik goreng udang babah (^____^)

daging masak hitam versi mama humaira (^____^)

Sampai ke perenggan ni, tak masuk lagi bab tajuk kat atas, gamaknya, ada lagi tak yang sudi baca sampai perenggan ni? uhuk3

sudah ditangan...

Jalan-jalan kat kedai buku maren ( semalam = hari gaji ) terjumpa jugak novel | HANIS AZLA | ni, teruih rembat, tapi... xdela tandatangan macam | kak marya | dapat tu, tak aci... hehe
Rini nak stat baca satgi, sebelum tiduq...hohohoh
nite semua! Assalamu'alaikum! (^___^)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

23 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

adan adan said...

daging tu sgt menyelerakan..nyum..nyum..

LIPISLADY LIPISLADY said...

Assalamualaikum,
Selamat malam Jumaat,
Bw sini jap. Sedap nampak masakan tu.

Marya Yusof Marya Yusof said...

As salam Eeiyss,

Awat hubby hang terra bebenar masak?! Jeles lah! Hubby akak pandai masak meggi je, pernah masa zaman bercintan-cintun dulu dia buatkan nasi goreng utk akak, perghhh... podeh! kekekekek pastu tawor lak tu...heeheee psssst... rahsia tau! :)

Daging masak hitam tu menggoda! Ala, stok daging abis lak tu... dah lah tgh posa ni... droolingnyeee...

Baca tau novel k.Hanis Azla tu, lepas tu feeling2 gojes ek! Jgn nangis lak...hehehe ;)

Ummi Iman Ummi Iman said...

Beli juga buku tu ya... Selamat membaca :)

Yana Libra Yana Libra said...

pandai suami masak ye~ :)

bestnye dapat suami pandai & rajin masak~~~

Hanis Azla Hanis Azla said...

daging masak hitam tu sangat menggoda.. bestnya hubby dia pandai masak juga.. klu malas2 boleh take turn kan.. kalau akak take turn dgn tukang masak di kedai ajelah.. he..he.. Terima kasih yer Is kerana sudi untuk memiliki TFT.. akak sangat menghargainya.. harap2 kena dengan jiwa is.. semoga Is menyukainya.. Selamat membaca.. Have a nice day..

9n0L4 9n0L4 said...

siap ade susunan cili tu. hee. ;)

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

bln depn nak tambah koleksi buku lagi...hehehe....

maaf lamer x BW....rietta ada exam...

maszmadi maszmadi said...

sedapnyer daging tu..... mesti lama nak masak coz nak tunggu daging lembut, ke is ada petua biar daging lembut walau masak sekejap jerk..

khairul khairul said...

lapaqqqqqqqqqq

Fifi Fifi said...

selamat da kenyang.. kalau tak meleleh air liur..

p/s--> free nanti lawat la blog fifi.. da ade gambar ufairah..

Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah said...

nyam2.. lapar pula tgok nasi ni..
selamat menjamu selera.. :)

sitiezahim sitiezahim said...

hehehe kalau dah dapat novel, mmg tenggelam dlm dunia sendiri la kan..ekekeke

Shaznina Sofia Shaznina Sofia said...

sedapnye daging masak kicap... tibe2 terasa nk mkn pulak..

si kiut lavender si kiut lavender said...

err...
xpernah lagi baca novel dia...wuwuwuwu

Jendela Hati Jendela Hati said...

amboi selera nengok menu tu...

novel takdir fitrah terindah emang best... tak rugi kalau beli...

Nazayiena Nazayiena said...

Sedapnya daging masak hitam tu.....
Blum baca novel nie lg...

Hanif Hanif said...

sedap mata menandang dan nak makan !!!
fobia ngan novel...bila tengok wife baca mata tak berkedip..hehehe.
Lepas tu ketawa sorang2 dan nangis sorang2..

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

sedapnya makanan tu

kay_are kay_are said...

atas sekali tu nasi goreng kan?? pergh.. tengok pun dah nampak sedap!! em.. macam tak pernah bace je lagi novel tu.. kne tunggu kakak beli gak ni..

LYAfrina LYAfrina said...

huhu..lya pontringin nk baca novel hanis azla tu

kaishin kaishin said...

tadi dah kenyang, lepas tgk gambar tu terus lapar balik hihi

Nieza Nieza said...

lapar lak tgk nasi goreng dan lauk tu...hehe akak dah lama tak baca novel..kalau dah start baca dapur pun tak berasap ler jwbnya..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥