Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

16
surat dah ada dalam peti

terima kasih sahabat blogger semua

Myra tido akhirnya, round kedua, puan eeiyss tak mandi lagi...upssss
bangun pagi-pagi kemas rumah, basuh baju, main-main dengan si Myra, sidai baju, gitule rutin hari cuti. Minggu ni sememangnya sibuk dengan pelbagai aktiviti. Wordless wednesday yang puan eeiyss post ritu (kalau ada yang tak tengok lagi, boleh kelik sini) puan eeiyss snap incik hubby yang sedang ralit melihat persediaan pasukan pancaragam semasa majlis perasmian HARI ANTIDADAH KEBANGSAAN (HADK) Negeri Perlis tempat puan eeiyss bekerja mencari rezeki.

Incik hubby seharian menemani di situ ( terima kasih, abang ), puan eeiyss kena jaga bahagian mewarna kanak-kanak tadika, penat juge. habis je pertandingan terus tolong-tolong bahagian yang lain sehinggalah majilis perasmian dan gotong-royong membersihkan tempat. Selepas balik dari program HADK, puan eeiyss gi cari kambing, dan kambing yang dapat adalah.......jeng3 ( puan eeiyss pernah gitau pasai ni di entri INI )

sebenaqnya puan eeiyss bawak 'makngah' puan eeiyss untuk tunjukkan tempat dll, dia ni 'orang lama' banyak pantang larangnyer, hehe. Pesan dia, kalau nak pilih kambing nanti, pilih yang duk mengadap kita. Tu manunjukkan kerelaan 'dia' kot untuk di qeqahkan (^_____^) ikut je.... hehe. Tapi mang masa puan eeiyss dan semua pi merisik tu, sekor kambing ni asyik pandang kami, mang mukapun macam 'happy' dengan kehadiran kami. hehehe



Alhamdulillah, selesai sudah. First time pengalaman mencari kambing, rupenya ada aqadkan? macam nak kawin pulak. Incik hubby wakilkan urusan penyembelihan tu kat orang kat situ juge. kami ambil yang sudah masak siap je khamis nanti. Dan Khamis baru berlalu witu, kenduri untuk siMyra dapat berjalan dengan lancarnya. alhamdulillah. xtually bukan kenduri la, kami packing dan agihkan je, puan eeiyss tambah lauk gulai ikan kembung dan nasi putih.

Lepas habis kenduri, sambung dengan seminar, seminar habis awai balik rumah main-main dengan humaira, sempat juge puan eeiyss buatkan |tembikai rindu| buat bekal bawak ke upis (^____^)

sila abaikan tempat yang semak dan serabut itu ye (^____^)

Hari ni baru sempat update (^____^) rasa nak membebel panjang pulak. ubat rindu menulis di alam maya yang tercinta ni...

puan eeiyss juge nak ucapkan terima kasih kepada sahabat-sahabat blogger yang sudi tinggaikan komen untuk beberapa entri segera puan eeiyss sepanjang kesempitan masa itu. sangat menghargai kalian :
 | nieza | L | frogos | angah | khairul | kak zakie | aReLaN | aine ainun | karukord jagau's | c'axoera  | si kiut lavender | sumesakan | kancil 8349 | kay_are | HeNRieTTa JoSe | hanif | ~kaisara aiman punya blog~ | o cikteddy | deru ombak | sayadisini | cik rose cute | yana libra | syaznina sofia | asmara | cikgu ma | teenager housemaid | nuyui a.k.a miss yui |



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

16 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Teenager Housemaid Teenager Housemaid said...

teehee~
sama2 ..:D

Jendela Hati Jendela Hati said...

bz sungguh puan eeiyss ye, tp dlm bz2 dpt tgk muka ank terus ilang penat kan

Hanif Idrus Hanif Idrus said...

kemas mengemas rutin cuti...sama ler..

Yana Libra Yana Libra said...

comelnye kambing tu..huhu..saya tak leh la pilih kambing..tak sampai hati nak makan nanti..hehe..

kalau kambing yang dah siap masak bolehla makan dengan senang hati (asalkan bukan saya yg pilih)~~




p/s:wah, ada nama saya jugakla..hehe..thanx~ :D

Karukord Jagau's Karukord Jagau's said...

ada petuanya ye nk pilih kambing ni....hehehe

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

sama2 puan is...;)

O CIKTEDDY O CIKTEDDY said...

mesti la ade akad.hehe

neway,same2 =D

MaryaYusof MaryaYusof said...

As salam Eeiyss,

Dah qeqahkan budak tecik tomei tu ye... Alhamdullillah... Bagus tips pilih kambing tu... suka akak baca... bznye kamu... kesian mesti sgt penat tp berbaloikan... :)

Take care eeiyss & xoxo for Myra ye :)

Deru Ombak Deru Ombak said...

Salam Is..
Maaf lama kakya tak dtg ziarah..
Harap Is sekeluarga sejahtera sentiasa...

Selamat mlm Is..

si kiut lavender si kiut lavender said...

heheh...sama2...

skl pun tatw nak kena ada akad..

xpalah.ilmu pengetahuan tuh....hihihi

SumeSakan SumeSakan said...

wahh dapnya tembikai rindu tuh...

tengok kambing nih tetiba rindu kambing2 kat kampung...hahahha...pelik toi kat kambing pun sumesakan nak rindu kan?ekekeke

kay_are kay_are said...

cari kambing ade akad? nape macam tak pernah tau pun.. akad apekah? tapi kenduri dah habis kire ok r tu.. bagus r sume berjalan lancar =)

Saya Disini Saya Disini said...

air ape tuh///tembikai ea..,,sedapnye

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

xtaw plak petua pilih kambing....biasa ayah beli lembu jew...

pss....sweet jew bekal air tembikai rindu....hehehe....

Cik Yatt Cik Yatt said...

kambing tu comel..hihi

aReLaN aReLaN said...

sama2.ooooo...camtu eh nak cari kambing aqiqah??baru ku tau.hehehe..kesian puan eeiyss keletihan kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥