Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

31
surat dah ada dalam peti

SUPER SPONTAN! inilah kuasanya...

Tajuk di atas tiada kena mengena dengan rancangan super spontan di astro warna, tapi nak cerita betapa hebatnya kuasa super spontan itu ( sekali lagi ayat skema di entri ni... hohoho )

Disebabkan banyak hari tak update, hari ni mari meluahkan segalanya, entri bergambar + bertulis. Hohohohohohohohohohohohohohohohohoho. Dahla hari rabu witu tak sempat berwordless, inilah dia entri yang bakal membuatkan anda termuntah membaca dan melihatnya. Sebenaqnya, puan eeiyss duk tunggu kot2 babahhumaira.blogspot tu nak update entri pasai masakan dia masak tu, takdakpun, jadi takyah tunggu-tunggu lagi la, im coming! hohoohohohoh ( lagi sekali gelak jahat! (^___^))

Ahad hari tu, bangun pagi rasa lapaq, dengan kuasa super spontannya, puan eeiyss buat cucur telur, upssss... jangan ingat | cucur telur | ini lagi, tapi cucur telur bernestum pulak, keh3. Ini semua gara-gara penghuni rumah yang nak termuntah dah makan cucur teluq hari-hari witu, sebulan berehat, kini kembali lagi. Sedap! ( bila lagi nak puji diri sendiri, huhu )

| cucur telur bernestum |

Lepas habis sarapan, puan eeiyss sibuk kemas-kemas apa patut, basuh baju, sidai baju, babah ( panggilan manja untuk my hubby selain dari incik arif! haha) jagakan siMerah Humaira, masuk kat ruang tamu tengok-tengok siMerah Humaira yang jaga babah dia, bagus betui anak mama, pandai dodoikan babah. hehe

| siMerah yang terkebil-kebil sendirian |

| sama minat, ralit je dedua, puan eeiyss yang duk basuh pinggan, cepat-cepat cuci tangan dan SNAP! |

Tak bopa lama dah sampai tengahari dah, puan eeiyss tingin pulak nak makan ayam masak lada hitam, hari tu kat opis masa mesyuarat, dorang oder ayam masak lada hitam tu, makan-makan asa sedap, puan eeiyss baru je nak search incik google, my hubby dah tawarkan diri nak masakkan, pucuk ulam dicita, rumah cumil kita puan eeiyss tadahkan. SiMerah Humaira bertukar tangan, maka menjadilah lauk-lauk sebagaimana gambaq di bawah. Nak bagitau, ayam masak lada hitam yang babah buat tu mang mantop! sedap... mak kata kat my hubby, lepas ni bagi 'SANISAH' yang buat pulak... nah! alamak.. upsssss

| ayaq asam maktok |

| lempui? penah dengaq? sedap jugak, 1st time puan eeiyss makan, maktok masak pedas jugak noh... hohoho |

| ikan kembung panggang |

| ayam masak lada hitam babah, resepi sila tanya beliau... hohoho |

| tak lupa jugak kat tembikai rindu, jangan muntah oke... hohoho |

Lepas makan tetiba dengan kuasa super spontan lagi, myhubby ajak gi loq staq, jenjalan, yey! lepas solat zohor ja, kami bawak apa patut, teruih nek qeta menuju ke loqstaq tetiba ja...haha. Selalunya, yang tak dirancang ni la yang nak menjadi, kadang-kadang, rancang tak sangga, last-last duk tang tu jugak ( tedia, mai dah loghat perlis dia.. keh3 )

| kedah, kami datang (^___^) |

| babah dalam cermin |

| puan eeiysspun nak jugak duk dalam cermin |

| maktok ngan myra ja yang tak duk dalam cermin (^___^) |

Sampai loq staq ( alor star, kedah ), teruih solat asaq dulu, makan-makan kat mekdi, pastu balik la... jadilah... Hilangkan stresskan? Kami balik dah senja, hujan lebat jugakla sepanjang perjalanan. Alhamdulillah, Super Spontan yang Super-Super keheppiannya (^___^)

| dalam lif |

| kat mekdi, babah mithali tengah kasi susu untuk siMerah Humaira |

| hujan senja |
"ALLAH swt opens millions of flowers without forcing the buds..

reminding us not to force anything, for things happen perfectly in time."

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

31 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Fahz Fahz said...

tu dia aih.en babah dia ghajin noo dok kat dapoq.en babah kita dok jadi baloq liat.hah mai dah utara aku.best nampak jenjalan kat aloq staq.rindu aih fahz..tempat jatuh lagikan dikenang...yg len sambung sendiri na.

khairul khairul said...

boleh jd tokoh bapa mithali 2013

khairul khairul said...

boleh jd tokoh bapa mithali 2013

si kiut lavender si kiut lavender said...

tak termuntah pung..

rasa nak join sekali makan adalah..hikhikhik

Nazayiena Nazayiena said...

Sedap2nya lauk tghari yg Puan eeiyss masak,air asam maktok tu lg pembuka selera.

kasihibu kasihibu said...

seronok berjalan jalan tanpa di rancang lebih lebih lagi bersama keluarga kan?

Marya Yusof Marya Yusof said...

As salam Eyiss,

Gambar hujan ke tu?? Mcm bunga api pulak akak tgk...

Untungnye kamu hubby pandai & rajin masak! Best2... Lempui tu apa ye? Masakan utagha ke? Mewah betul makanan yg ade... tembikai rindu tu nampak sedap, sejuk tekak akak nengok nasib baik td berbuka buat air tembikai gak...hehehe...

Si merah tu akak nak gigit boleh tak? ngeee... geram.. tembam... comel!!!

Kakzakie Kakzakie said...

Arif dah penat jaga Humaira tu sebab dia nak masak pulak Is... baguslah Arif kan panadi masak.. memang betul kata maktok lain kali bagi Is je yg masak hahaha....

Ummi Iman Ummi Iman said...

tgk pun nampak sedap dah.. pandai suami masak.. suami akak baru2 kahwin je rajin masak ;)

|| NaFiRaa || || NaFiRaa || said...

bestnye sekali sekala suami masak.. my hubby pandai masak megi..hehehehe

adan adan said...

nampaknya baby punya bapa yang penyayang.. bila sy tgk ikan goreng tu terasa lak sedapnya.. lama tak makan ikan.. :(

sitiezahim sitiezahim said...

is, kalau bab en somi yg masak mmg selalunya meletop kan..hihihihi

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI said...

xtahan tgk ayaq asam tu! aduhai

Angah Angah said...

suami angah masak ayor je dia tahu..kui kui kui

kay_are kay_are said...

super spontan memang lawak!! setuju.. cucur telur? tak pernah makan rase nye.. tapi nampaknye sedap.. nak rase! jalan2 ke alor setar, rase tak pernah sampai sane pun lagi -_-

Papa Mifz Papa Mifz said...

byk jugak lauk pauk tuh...:)

Hanis MY Hanis MY said...

uwaaa meriahnyaa... yum yum semuanya... comel la si merah tu geram nak cubit!

9n0L4 9n0L4 said...

amboiiiiiii, sedapnyaaa. lapor je tgk. hee. ;)

siti khadijah siti khadijah said...

laparrr tgk makanan tuh!!huhuuuu

comel baby! :)

Mrs Ariena Mrs Ariena said...

hihihi...bestnyer jalan2 l0qstaq..tetiba teringat kat kampung pulak!

Teenager Housemaid Teenager Housemaid said...

wahhh>>:D

happy family!!

fifi fifi said...

salam.. bestnye babah masakkan.. klu en suami saye.. selalu ofer nak tolong masakkan.. tapi ayat last die mesti macam ni.. sedap tak sedap abang tak tau ye yang.. hihi..

saniah saniah said...

salam dik...terima kasih singgah dan tinggalkan jejak kat rumah kak hari tu..:) sekarang my turn plak..eh eh orang utara jugak ka? dok tang mana?..:) :)
salam ukhwah harap berkekalan... *wink* :)

Nieza Nieza said...

cucuq telur bernestum ke ni?? wahh menarik tu. comelnya baby..bagus bapa mithali jaga anak tu.

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

wah...banyak gambar ndak dapat komen satu persatu..tapi yang terakhir tu macam kawasan kebakaran je..rupanya hujan...hehehe

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

sdapnye lauk2 tu..bak sni skit..hehe..lpas ni kak is kna msak bg maktok try..hehe....selesa dh panggil kak is dr puan is..terasa muda x?hehe:P

Asmara Asmara said...

tak kenal lempui, apa tu ek? sambal ye? ;)

Cik Penguin_Solehah Cik Penguin_Solehah said...

laparnya tengok lauk dia.. Btw,lepas ni lawat melaka lah pulak ye?^_^

yana-feehily yana-feehily said...

is..myra dh blh meniarap ka?

Nini D.. Nini D.. said...

cucur telur?..ni 1st time dgr..nmpk sedap!

lieynanilaz lieynanilaz said...

syoknya berjalan dan makan2..hhaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥