Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

9
surat dah ada dalam peti

"er...dah masuk blog ka?"

Soalan di atas terkeluar sehari selepas babah masak ayam goreng apa tah nak bagi nama...hehe

"er...blum lagik" jawab puan eeiyss sambil terkerenyih macam kerang busuk! keh3

"alaaaaa..... awat tak buk masuk" Babah buat ekspresi muka kuciwa dia tuh.. nak tergelak pulak! Yang sebenaqnya puan eeiyss lupa... almaklumla sekarang ni duk sebuk buat blog untuk opis... (bajet macam hebat sangat la tu.. huhu)

entri ni ditulis pada 6hb Julai, will autopublish...bila ha.. ermmmmm... 

esokla (sabtu....7hb Julai) ok?

ehehehee (^___^) will BW soon ok? tunggguuuuuuuu (^___^) *senyum lagiks

Petang Rabu (4hb Julai...) witu, balik qeja je, singgah pasar malam.. beli apa patut... babah ( sat babah, my hubbby, incik arif.. macam2 aih panggilan.. hehe) beli ayam.. dia nak buat macam mak buat katanya... malam sebelum tu, mak ada masak perut lembu dengan serai2 kaler ijau tu... apa tah namanya.. babah kata rasa dia macam ikan keli patpet yang selalu dia makan kalau kat kedai...

Semangat dia makan sambil duk tanya apa mak letak sampai jadi rasa macam tu... balik dari pasar malam, dia pun kaluit masak... tapi babah buh ayam la.. xbuh la macam mak bubuh tu, mak bubuh perut lembu (^____^)

sedap!


taraaaaaaaaaaaaaaaa!

v

v

v

v

v




nak resepi, kena pi gabuih habuk kat belog babahhumaira.blogspot tu.. aduiyai!

p/s: rempah kasih sayang yang babah letak tu, 
yang buat masakan ni bertambah-tambah sodapnya (^___^)
tengkiu babah.. moga cinta kita bersatu..hingga ke syurga..huhu

...babah, bila babah nak update blog ha?
tak updatepun, komenla sepatah dua kata blog isterimu ini.. haha (^___^)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

9 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Nyue Nyue said...

ragam suami isteri la nie...ahahahahaha

Marya Yusof Marya Yusof said...

As salam Is,

Bglah tau nama resepi! Akak terus rs lapor ni..tak hengat betuilah...hehee... Babah merah pandai masak, untung ibu merah, kalau penat boleh gilir2 masak kan? :)))

Aine Ainun Aine Ainun said...

wah...rajinya babah merah humairah ni..=))))
lama x tgk Humaira la...fly kiss kat die...

eisss, semalam-semalamkan, tak berani nak komen kat blog eiss,,
sebab ade Encik tali pinggang.....
saya sngt geli...hehehee

tak baca pun entry tu, tgk kt dashboard jek..

[PCL] [PCL] said...

salam ...tebalik kong kita ni no, yg kamu hubby masak boh kat sini, yg sy sebaliknya plak...my wife dah hilang mood blogging katanya....anyway pasangan bahagia selamanya. Salam kat incik Arif juga...nt kita kenal2.

BERT BERT said...

nyumnyum nmpak sedappp mesti sedap kannn :))

mama aryan mama aryan said...

rajin suami memasak ye..suami kita tau masak megi je..huhu

Yana Libra Yana Libra said...

macm tak pernah tgk lagi makanan ni..huhu~ cam pelik je, tapi kalau sedap leh try...






kalau rajinlah..hehe :p

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

yumy.lldah nak puasa nie...byk lew plak nk kumpul menu...

Blog opis? Rjinnnye....

Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah said...

Pandai masak yea.. Bagus2 masak bersama mengeratkan hubungan kasih sayang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥