Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

30
surat dah ada dalam peti

puasa... letih no? hehe

Hari khamis malam, pengumuman posa...

puasa ramadhan kali ni jatuh pada hari SABTU, 21 Julai 2012...

wah...

mud : opkosla eksaited

Jumaat malam, balik qeja, berkira-kira, nak ikut pi terawih... tanak... nak ikut... tanak

hmmmm....

keputusan mengejut... nak! walau tak leh solat macam ramadhan yang sebelum2 ni, tapi semangat tetap ada...

pi mana?

opkos la sejid... surau musti ramai orang macam awal2 ramadhan taun2 yang sebelumnya... siMerah musti tanak duduk... macam pi dengaq ceramah witu, dia tamau duk... kalau pi sejid, musti kawasan lebih lapang dan selesa untuk siMerah... insyaALLAH

Kami pi sejid malam tu, puan eeiyss, siMerah, incik hubby ngan maktok siMerah.. gheeee (^___^)

Orang sibuk solat, puan eeiyss duk kat serambi luaq tu (serambi ke orang sebut?), jaga siMERAH... bila azan je... sayuuuuuu~ tak dapat terawih sama... huuuuu~

siMerah tak meragam, dia diam ja... sampai terlena stat dari isyak, sampai depa habis terawih.. puan eeiyss lupa bawak kain atau alas, kat luaq sejuk, jadi riba ja, nak masuk dalam, takut siMerah jerit... ganggu jemaah... selalu siMerah akan tidur dalam keadaan aman, tanpa bunyi2an.. kalau tv on pun lena dia tak bopa nak ok, terpaksa slow volume... tapi kat sejid, dia leh lena... subhanallah.. walau kuat bacaan imam diselangseli dengan bunyi batuk2.. dia masih lena di ribaan puan eeiyss... alhamdulillah...

Bila tiba hari posa, sabtu tu.. ehem2!

Kui10 pagi dah asa lapaq tak sangga. upssss~ 

Lamaaaaaaa dah tak posa, sejak2 posa penuh taun lepas, puan eeiyss tak buat langsung puasa sunat, yaAllah.. lalai dan lekanya hambaMU ini... sebabnya, rasa hepi tak kena ganti posa... yaAllah.. ampunkan hambaMu... huhuuuuu

Mana dengan siMerah yang tak benti sat, pi sana, pi sini, manjat sana, manjat sini.. dia dah leh manjat... aish... mencabar ni... hehe

pi pasar pagi pun tak bleh pi apa sangat, bila orang ramai2.. puan eeiyss rasa nak pitam... gara2 perut kosong.. parah! hehe

Seb bek, incik hubby pun cuti, leh ganti2 jaga, sambil puan eeiyss kemas2 dan masak2... 

Bukak posa ja, makan macam tak ingat dunia.. yaAllah.. ampunkan hambaMU ini... tak ke terawaih kami malam kedua, ahadpun puan eeiyss tak ikut ke tarawih, incik hubby je... hehe

Isnin qeja... rasa ok sikit, sebab sedaq tak sedaq dah pukui5 (^____^)

cabaran berpuasa mengikut fasa-fasa yang indah ini... moga sama2 mendapat keberkatan dan keampunan.. amin

Jom layan gambaq siMerah!

Satu ja pun, curik kat fb...hohoho



update ^^24julai2012^^11:47am

Terperasan satu komen


Terus scroll tengok kanan


wah! 

Babah Humaira akhirnya dah update! terharu! hohoho

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

30 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

fifi fifi said...

selamat berpuase puan is.. comey sgt si merah.. da pandai manjat.. ufairah baru guling2..

Kakzakie Kakzakie said...

Kira kali ini pengalaman pertama puasa Is dgn Umairah ye..

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI said...

salam ramadhan ya sis =)

kasihibu kasihibu said...

seronok si kecik tak lasak lasak lagi, akak ni nak ke surau pun tak berani bawak abang ariq sebab dia tak duduk diam.

AriF FaZDiLaH AriF FaZDiLaH said...

aisya humaira--aisya humaira...aisya humaira..nie.........

|| NaFiRaa || || NaFiRaa || said...

zura semalam memang lemah betol..longlai jek rasa.. nasib hari nih ok.. tak lemah cam semalam~

maszmadi maszmadi said...

aman kut dok sejid, tu yang humaira lena tidoq tu kan.. subhanallah

kay_are kay_are said...

selamat berpose kak =) makan tu jangan membazir sangat ye kak.. ala kadar je sudah <-- nasihat orang pandai ^^

nanie nanie said...

bagusla...kecik2 bawa p masjid....:) kak bawa tisya masa dlm perut ja heehe...

Aine Ainun Aine Ainun said...

bagus eiss, kekecik da bawak p masjid=)))

tahun ni, AA berniat nak p terawih slalu, sebab bila teringt tahun depan mungkin diizinkanNya dah lahir sikecik, msti x dapat nk p teerawih..

moga hasrat taun ni terlaksana,,,

aReLaN aReLaN said...

alahai comey nya si merah.hehehe...papepon salam ramadhan.moga ramadhan kali ini lebih bermakna

nn lylyn nn lylyn said...

slmt berpose ^^

Hanif Idrus Hanif Idrus said...

Tahun ini tahun pertama dengan si Merah yek.
Biasalah dalam minggu pertama ajer senak2 perut keroncong..lama2 Ok sendiri..hehhee

.........cP~ .........cP~ said...

Salam.

Terlebih exsited ye sambut Ramadhan..hehe..Untung la masih boleh jugak ke masjid walaupun sekadar tengok orang terawih. Kat sini masjid jauh, dah la tak ada transport. Surau pun jauh. Kawasan non-muslim, mana ada surau pun.

IntaNBerliaN IntaNBerliaN said...

selamat berpuasa :-)

Deru Ombak Deru Ombak said...

Salam Is..
Dah masuk puasa ke Lima baru kakya dapat ziarah Is.

Selamat menjalani ibadah puasa buat Is Dan keluarga.


** rindu pada si Merah. :)

9n0L4 9n0L4 said...

kalau tak dan nk gi masjid, tarawih aje kat rumah. takde mslh. ;)

fieda fieda said...

selamat berpuasa..comeynyer la dak tecik tu..

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

nasib baru seorang kalau dah bertambah macam mana lah tu

Angah Angah said...

selamat berpuasa Eis...

Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah said...

selamat berpuasa ;-)
semoga puasa tahun ni lebih baik dari puasa tahun2 sebelum ni..
;-)

BERT BERT said...

comelnye budak si merah ni.. moga anak saya nanti comel macam budak ni.. selamat berpuasa yaaaa :))

Marya Yusof Marya Yusof said...

As salam Is,

Letih... mmg letih & penat bila kerja, berpuasa, jaga anak lg... cabaran berpuasa bg wanita berkerjaya & berkeluarga... Semoga tabah ye Is! Selamat berpuasa, insya'ALLAH kita ada bahagian masing2...

Is,

Semalam akak buat air tembikai yg selalu Is buat tu... Air tembikai kasih sayang ke nama die?? hehee... Nnt akak show ek ;))

Marya Yusof Marya Yusof said...

Eh lupa lak..meh cubit sikit pipi merah tu...eiiii geraaaammm tau! ngeee

Cikgu Ma Cikgu Ma said...

salam ramadhan ...humaira x berbuka sekali ke setiap petang? hehe

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

bestnye....huhuhu....hanya hari pertama jew sempat ke masjid...yang laen dah kena buat kat rumah....

Hanis MY Hanis MY said...

ala tomeynyaaa dia... btw ramadhan kareen dear eiss n family..

Masz Sidek Masz Sidek said...

Salam Ramadhan...

Sabtu dan ahad lepas memang tak rasa letih... cuma dah terbiasa bila pergi dapur mesti buka peti sejuk... hehehe

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

hihi..pnat kn bila tinggal puasa sunat..dila sblum puasa bln ni puasa gnti straight dlu..tuhan je th prut ni duk meragam sbb ada gastrik..tp sabor je lpar..huhu...alhamdulillah skrg dh ok puasa:)

si kiut lavender si kiut lavender said...

eh...makin comel plak si merah nih..tetiba rasa cam nak anak sendiri ja..

eh2.,,,umur pun nak mengundi xlpas lagi da hati terfikir sampai ke situ..kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥