Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

18
surat dah ada dalam peti

kih3.. kak marya... kak marya

Sebenaqnya, 2,3hari ni lemah longlai ja badan, nak update blogpun rasa berat ja jari nak menaip, apatah lagi nak blogwalking. Maaf no kengkawan...huhu (nanti puan eeiyss pi kat tempat hampa, sungguh! (^__^))

Puan eeiyss duk jeling-jeling jugak kat ruangan tepi blog puan eeiyss tu semalam, semua pakat ada entri baru, tambah2 pulak semalam hari rabu... Hari Rabu Tanpa Kata, takyah nak pikiaq banyak2, tempek ja apa-apa gambaq, tapi yang tu pun puan eeiyss tak terdaya nak buat...

"errr... nampak teruk bebenor sangat ka??? aish...huuu"

Hari ni baru ada semangat sikit, tapi dah terlepas dah hari rabu itu, jadi puan eeiyss buh jugak, cuma akan keluaq secara basinya gambaq itu dari peti pos puan eeiyss pada rabu depan, 1ogos.. hehe

Sebenaqnya puan eeiyss tertarik nak buat entri wini sebab tengok salah satu komen. Komen ni buat puan eeiyss senyum sorang2.. hehehe



*senyum lagi*

Memang betui, ramai yang cuba bila puan eeiyss buk keluaq secara julung2 kalinnya tentang ^^tembikai rindu^^ ni, ada jugak yang tanya, bulan posa ni buat tembikai yang is salu buat ka untuk berbuka, jawapannya...

"dak..." 

Keh3... tetiap tahun puan eeiyss berbuka musti ada ayaq tembikai... sama jugak tahun ni, yang bezanya, puan eeiyss blend sendiri.. sedap... yang ni boleh la bagi nama tembikai kasih sayang.. cantik pulak nama tu.. hehe... tengs ye kak marya, sudi try... bukan hebat sangat. tapi simple je, yang bestnya sebab ada rencah kasih sayang tu kan (^___^) 

Hepi bila ada orang try apa yang kita buat even benda tu sangatlah mudah... suntikan semangat untuk lebih gigih memasak macam mereka2 yang pandai masak.. hihi (^___~)

Tu je nak gitau... tengs sebab membaca!

Salam ramadhan yang ke-6, jom ramai2 pulun ganjaran hebat bulan ni, insyaALLAH



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

18 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

[PCL] [PCL] said...

petang ni ..kena cuba try bg hanis umairah rasa ayaq tembikai kasih syg..

nanie nanie said...

hmmm... apa lagi puan Sanisah!!! silalah rajin ke dapur ye...dulu ada gak dengaq nak msk itula inila tahun ni cam senyap jer...hehehe...jgn mare na...

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI said...

yui skg letih coz selsema , btuk dan bakal demam =(

Marya Yusof Marya Yusof said...

As salam Is,

Hehehehe... Salah nama ek... Tulah tapi akak tak jadilah pulak nak tunjuk2 dlm blog.. ustaz kata makruh... syg nnt org posa meleleaq ayaq liuq nengok (betui ka ejaan ni)...huhuhuu... Tp nak tunjuk jgk kat Is ni hasilnya boleh check kat sini ye kalau tak terpingin...hiks >>>>>http://s1264.photobucket.com/albums/jj487/Marya_Yusof/My%20Kitchen/Juadah%20Ramadhan%201433H/

Selamat berpuasa Is... Ambil makanan berkhasiat ye bila berbuka & bersahur nnt... :))

kakcik kakcik said...

Setakat puasa hari ini, tembikai mahu pun airnya belum masuk lagi ke rumah kakcik. Harap2nya tiada yang meminta sebab kakcik tak mahu ada yang sakit tekak nanti. :)

Ummi Iman Ummi Iman said...

dah lama tak beli tembikai ;)

|| NaFiRaa || || NaFiRaa || said...

wahhh.. baca air tembikai terus rasa nak meleleh air liur.. lagi2 kalo yang sejuk2 tuh.. dapnyeeee!

maszmadi maszmadi said...

hehe, leh try nieh tapi hubby x suka buah, so kalu buat masz minum ngan anak je lah, hubby bagi air milo jek.. haha

Kakzakie Kakzakie said...

Ada kasih sayang tu yg special Is. Sebab tu ramai yg nak cuba kot bertambah kasih dan sayang di bulan puasa nie:)

fifi fifi said...

sis is.. memang penat puase tahun ni.. tapi tak baik mengeluh.. saye pon penat.. haus.. dengan pump susu lagi.. 4kali time puase.. adoi.. semoge kite tabah dan semangat.. saye ponkadangkadang mengeluh.. hehe.. semoge ibadat kite diterime..

kay_are kay_are said...

kalau tak sehat kne banyakkan rehat r.. blog2 ni dah sehat nanti leh sambung.. air tembikai kasih syg? ape yang lain nye

aReLaN aReLaN said...

ayaq tembikai, bagus untuk sakit batu karang saya.hohoho

Hanis MY Hanis MY said...

Wahh nnti nk try jgk la... Kompem sdp ni

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

Demam batuk blom reda...xleh mam tembikai....

khairul khairul said...

berbuka ngan ayaq tembikai ..huh sempoi

O CIKTEDDY O CIKTEDDY said...

cik x suke tembikai -,-

BERT BERT said...

kalo minum air tembikai mesti nak letak laici.. jadila kaici haha.. sedpappp!

si kiut lavender si kiut lavender said...

pergh....cam best ja nama dia..

nak cuba buatlah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥