Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

11
surat dah ada dalam peti

[ cerita gambar itu ] vs [ bubur ayam dan gigi ]

*       *       *


CeRiTa GamBaR iTu...

gambar-gambar wordless semalam [ KLIK SINI

[ I ]

Dalam usia siMerah mencecah 7 bulan ni, alhamdulillah, dia dah semakin cekap merangkak dan memanjat. Dia jugak dah dapat mengimbangi badan untuk duduk tanpa bantuan, alhamdulillah... Pertama kali menyaksikan perkembangan seorang anak kecil di depan mata. Biasalah, anak tunggal macam puan eeiyss ni, mana pernah dapat melihat sesebuah perkembangan begitukan? huuuu... Dapat menyaksikan perkembangan dia, permata hati sendiri pulak tu, terasa begitu besar kebesaran Allah atas penciptaan manusia... Nur 'Aisya Humaira... Mama, babah, maktok dan semua sayang kamu~

[ II ]

SiMerah dah boleh menggapai sesuatu yang kita pegang jika dirasakan benda itu mampu dicapai. Menggunakan segala tenaga untuk memanjat dan mengimbangi badan. Jika sesuatu objek yang dijumpainya, tak kira bantal atau apa jua halangan, siMerah akan rempuh walaupun ada ruang yang lebih lapang untuk dia sampai kepada matlamatnya. Satu motivasi untuk puan eeiyss. Kadang-kadang terfikir, hanya anak sekecil 'aisya mampu merempuh halangan, apalah sangat andai kita...

Untuk mencapai sesebuah matlamat, jangan difikirkan sangat jalan yang mudah, kadangkala, halangan dan cabaran perlu kita hadapi kan? hmmm....

[ III ]

sERIUs... tengok muka siMerah, tengok muka babah dia... tengok muka siMerah, tengok balik muka babah dia.. alahai... incik arif's junior! hehe

[ IV ]

Luv to see her in hijab... moga anakanda jadi anak yang solehah... 



*       *       *



BuBur AyAm Dan GiGi

Semalam, gigi puan eeiyss sakit, aduiyai.. sakitnya... akit... akit.. wawa! Sebelum balik umah lepas kerja semalam, singgah kat pasar malam, masa tu masih kenyang, jadi tak meriah sangatla beli belah. Tapi, bila bau rangka ayam kfc tu, sedap sungguh, dah berangan nak makan sambil tengok Dejavu Di Kinabalu (betui dak tajuk ni? kekeke)

Balik umah, gigi dah berdenyut2... lapaq... tapi gigi sakit... wawawawawaw!

Lapaq...

L   a   p   a   Q!

lepas solat maghrib, babah terus ke dapuq... masak. Katanya nak masak ayam masak serai2 tu lagi...  puan eeiyss pernah post dulu ( kalau lupa KLIK SINI ) , rupa2 siap bubur ayam sodap... bagus untuk yang tak leh mengunyah macam puan eeiyss... kenyang! tengs abang... 

"nak request leh?"

"buat tetiap malam... hohoho"

appointment tampai gigi 6hb ogos ni.. adeiiiii! seramnya nak jumpa doktor gigi! huhu


*      *      *


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

11 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Marya Yusof Marya Yusof said...

As salam Is,

Akak dok tunggu kot2 ade gambar si merah... hampa sb xde :(

Moga cepat sembuh... aduh, masih teringat2 sakit gusi! Bukan sakit gigi... smp sakit kepala...kafarah tu dik :)

Take care... hubby rajin! Jeles tau ;))

Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin said...

kesiannya sakit gigi ye.smoga cepat2 elok ye :)

|| NaFiRaa || || NaFiRaa || said...

beruntungnye hubby dia masakkan bubur.. kurang sikit sakitnye bila suami masakan bubur kan~ hehehehe

mama aryan mama aryan said...

seronok dpt tgk perkembangan anak2 ni..terasa nikmat sungguh

Karukord Jagau's Karukord Jagau's said...

Mmg seronok tgk perkembangan anak2 ni ^__^

Lia Irdelia Lia Irdelia said...

dentist??

errr, saya juga seram..
bUT, Cool kan ajer... hehhee

kay_are kay_are said...

ni dinamekan gambar dulu cite kemudian =) memang seronok tengok telatah budak2 kecik ni kan? comel je

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

untungnya dapat pasangan yang baik...

ஜ miss klanika ஜ ஜ miss klanika ஜ said...

bubur ayam .kalo buat menu sahur sedap ni .
salam ramadan ye!

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

apapun tahniah

fifi fifi said...

fifi baru bace entry ni.. seronokkan tengok anak makin bijak makin bijak.. kite samesame doa untuk kebaikan anak kite..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥