Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

12
surat dah ada dalam peti

Menghitung hari ke 20 November 2012...

Nantikan 20 November 2012 ni, ada sesuatu yang ingin puan eeiyss kongsikan di TERATAK siFAQIR 'ILMU untuk semua teman-teman blogger yang sudi meluangkan masa membaca dan terus membaca coretan2 puan eeiyss (^___^)

Dah tak lama dah kan, nak ke 20nov2012, tarikh yang sangat indah jika dikenang kembali, 2tahun telahpun berlalu. Tarikh dimana puan eeiyss dan babah humaira disatukan dengan sekali lafaz di kediaman puan eeiyss tika itu. Subhanallah, sungguh, saat itu sungguh indah (^___^)

Bagaimana puan eeiyss kenai dengan babah humaira? ermmm.... dah besa ceta dah.. kekekekeke

Bila carik2 balik entri tu... kenapa ada pisod1 ja ha? hahaha... tersenyum2 je puan eeiyss bila baca balik

Pastu... eh... jumpa pulak pisod2.. owh.. ok.. yang ni part sedih pulak.. hmmm.... tapi bawah sekali ada lagi 'to be continue' tu. tercari2 pulak pisod3 kepada kisah itu... tapi sayangnya.. xdakpun.. upsss~

Jadi puan eeiyss coretkan di sini, sambungan kepada 2 kisah itu ye... sebagai kenangan untuk puan eeiyss sekeluarga, insyaALLAH...

SEKITAR JULAI 2009

Setelah bekerja di Perlis, tempat kediaman puan eeiyss, rasa lebih bersemangat, cuma pada tika ini, perasaan lebih berbunga-bunga dengan kehadiran mesej2 dari babah humaira. Puan eeiyss jugak beli qeta bulan ni, tapi qeta tu dah ditempah awai masa puan eeiyss qeja kat putrajaya. Jadi terpaksa ke sana pulak amik qeta... Qeta yang arwah ayah kata 'cantik qeta tu' sambil merujuk kepada sebuah myvi silver yang melintas di jalan raya tika puan eeiyss menunggang motosikal membawanya berubat pada masa kesihatan arwah ayah tika itu agak membimbangkan... huuuuu~ ( *sedih pulak dia tak dapat naik tika ini, tapi puan eeiyss tau, Allah menjanjikan yang lebih baik untuk dia di SANA.. alFATIHAH)

20 MAC 2010

Tarikh keramat puan eeiyss dikhitbah oleh babah humaira, alhamdulillah, majlis yang sederhana dibuat untuk mengikat janji. Cincin disarungkan oleh bonda babah humaira, getar perasaan puan eeiyss tika itu. Tidak keruan rasanya. Pengalaman pertaman yang sangat indah... Hantaran 9 berbalas 11... Penuh rumah dengan hantaran je.. hehe

Babah humaira tak datangpun, cuma datang hantar rombongan je, dalam hati, tanak jumpa babah humaira. Malu!!! Mang kami tak berjumpa apatah lagi bergambar sekali. Belum SAH lagi oke (^___^)

20 NOVEMBER 2010

Kepak kepak kebum kebum kepak kepak kebum kebum bum (^___^)

pemberian seorang teman untuk cenderahati tetamu puan eeiyss


Atas jasa sepupu yang tercinta, dia yang menjadi orang penting menghantar dan mengambil puan eeiyss dari butik pengantin, hari akad, sama dengan hari kenduri, satu baju tu je pun, takde nak tuko2 lagi... hehe

Berdebar... ingat tu nak duk dalam bilik je, tanak kuar. Alih2 tok imam suh keluar, duk depan... malunyaaaa... kata tok imam, pengantin pompuanpun kena dengaq jugak apa yang dia nak sampaikan. oke... baiklah... Tak langut2 dah, punyala malu...sampai photographer tu suh dongak sket, nak tangkap gambaq... spek mata xpakai, jadi xnampak sangat orang.. haha (^___^)

Lepas sah bergelar suami~isteri, sarung2 cincin, makan2... maka bermulalah alam baru yang mencabar itu~

Esok dah genap 2tahun dah.. cepat sungguh masa berlalu.. doakan kami berbahagia hingga ke syurga... amin

Hepi enibeseri babah humaira (^___^)

gambaq ni masa babah mai jemput kat umah puan eeiyss nak bawak ke umah dia untuk nuri sebelah pihak lelaki 21nov2010 (bes je waktu kurus2 gini.. tapi muka babah humaira tu siyes jek.. haha)
kat umah babah humaira, 21nov2010 (^___^)  malam tu ada potong2 kek...
p/s: banyak gambaq nak share.. tapi lupa amik dari laptop babah humaira, soooon akan lekatkan jugak kat sini.. kenangan anak cucu (^___^) hehe

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

12 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Nadiah_Rahman Nadiah_Rahman said...

heppy anniversary sis , smge bhgia hga akhir hyt =)

makchaq makchaq said...

Akhirnya dapat jugak makchaq baca kisah selanjutnya dari kisah cinta dan kisah sedih iyss ni..

Elok la bubuh sini, esok2 boleh baca balik..

maszmadi maszmadi said...

ameen.....

hikhik, malu2 jerk time nikah dulu tu yerk.. sekarang malu2 lagi ker?.. hehe

kay_are kay_are said...

waah.. dah masuk tahun kedua dah ni.. semoga kekal sampai syurga ye =)

Puan LiYzA ^^, Puan LiYzA ^^, said...

hehe..esok je dh 20hb~xlama dah..slamat ulangtahun ye pn eiyss~
hehe..adiah utk annybeseri taun nih bila nk dpt..ehem3~hehehe

AdaM Hawa AdaM Hawa said...

tak lama lagi tu.. selamat ulang tahun perkahwinan puan eeiyss..

SumeSakan SumeSakan said...

happy anniversary utk esok..baru sempat nyinggah pn eeiyss...tu lah lama pakat2 x update...sibuk semedang...tp x lupa kan?semoga berbahagia hingga ke syurga...

Kakzakie Kakzakie said...

Selamat ulangtahun ke 2 Is. Terharu dik. Masih panjang perjalanan ini. Syukur dah boleh menyatukan dua hati yg berbeza. Bukan mudah kalau iman tak kuat kan. Maha kaya and pengasih Allah dah ada penyeri Umaira. Moga terus berbahagia..

Angah Angah said...

Happy anniversary Eis...semoga bertambah bahagia dan semakin erat kasih sayang bersuami isteri

Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah said...

happy anniversary!~ alhamdulillah.. indah sungguh sebuah ikatan kan.. bile bace ni.. tak sabar tunggu february 2013.. 3tahun da berkahwin.. alhamdulillah.. nikmat Allah bagi..

9n0L4 9n0L4 said...

hepi anniversary in advance. akak pun tgu saat saat esok. hehe.

LYAfrina LYAfrina said...

alhamdulillah..
smoga kekal bersama + bahagiahinggake jannah.. amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥