Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

9
surat dah ada dalam peti

Ulangtahun kedua dan kehadiran yang 'kedua' 2nd Part

Dah baca post ikut scheduled semalam? sapa la yang nak bacakan? puan eeiyss bukan retiss.. keh3

ada hati nak buat life journal.... tapi ini untuk kenang-kenangan puan eeiyss bersama suami dan anak cucu cicit dll pada masa hadapan insyaALLAH... jika blog puan eeiyss masih wujud (^___^) tika itu.. ehhehe

19 June 2012

Puan eeiyss dengan penuh ketabahan pi buat buku merah, macam besa, kena amik info sikit2, pastu urine, amik darah... ouchhhh! jumpa misi2 dengaq nasihat... dll set next appoinment, date untuk scan, n date untuk MINUM AYAQ GULA! wuwuuwuwuwuw (T___T)

Setakat ini, hanya kawan2 upis yang rapat sahaja tau. Mak, dan jugak maksu.. yang len sapa pun tatau lagi, termasuk kawan2 baik.. uhuk3 

perlukan masa...

ehem3

BULAN JULAI BULAN RAMADHAN

Alhamdulillah, cabaran semakin besar saat ini, tapi itu ada ganjaran yang hebatkan disisiNYA... Ramadhan kali ni tentu-tentunya lebih-lebih mencabar, bukan sekadar berpuasa dengan anakanda simerah yang kian aktif, tapi dengan si tecik dalam rahim puan eeiyss. Kadangkala lemah longlai keletihan, bukan satu rungutan, tapi satu saat manis untuk dikongsi bersama. Kalau masih ingat entri di bulan ramadhan dulu, ada satu entri tu, tentang ini, sahabat blogger yang cumil, fifi ada komen...


Saja puan eeiyss simpan, sebenaqnya bukan rungutan tau fifi, jangan salah faham, nak habaq ja, yang kak is tak larat yang pelik sikit tahun ni, tidak haus, cuma tenaga seperti hilang... macam mana ye nak gambarkan.. hehe... manis, ianya bukan suatu yang menyusahkanpun. Itu adalah kebahagiaan. hehe

Tahun sebelum masa membawa simerah dalam rahim (bulan yang sama macam tahun ni, due pun dekat2 nak sama macam tahun ni), letihnya memang letih jugak bila tiba ramadhan, tapi malam dan siang kita dapat lelapkan mata dengan berehat, kali ni, berbeza sebab pembawakan baby dalam rahim sambil menjaga simerah yang dah merangkak dan memanjat kesana ke mari, malampun simerah perlukan susu dll, siang tidak dapat melelapkan mata, memang satu cabaran yang baru bagi kak is (^___^) tapi bukan cabaran pahit tau, cabaran manis... (^___^)

Tapi ramaiiii lagi yang lebih-lebih sibuk, jadi puan eeiyss cuma bercerita kondisi dari pihak puan eeiyss.. sebagai perkongsian dengan semua, kadang2 membaca pengalaman sahabat-sahabat lain, ada yang ada anak kecil setahun lebih, ada adik lagi kecik lagi, nak manage jam biologi pada waktu malam untuk bersengkang mata membuat kerja rumah dan study+tesis untuk belajaq ke peringkat yang lebih tinggi manakan siang bekerja pulak, mang ibu yang hebat... puan eeiyss masih belajar dengan semua jugak (^___^)

Indah sangat saat ini... abadikan untuk anak cucu (^___^)

BULAN OGOS BULAN AIDILFITRI

Raya tahun ni, rentetan ceritanya pernah puan eeiyss keluarkan di sini dan episod seterusnya di sini, kalau masih kalian ingat...hehe

28 Ogos 2012

Kena cek darah, biasa la, HB rendah, macam-macam la depa buat, huhu. Pagi-pagi sampai klinik, letak buku merah kat dalam raga kat kaunter tu, tunduk ja, terus menonong ke tempat kosong ada la sebuah dua, punya la ramai ibu mengandung kat malaysia ni... hehe

Baru je dapat duduk kat belakang sekali, terperasan pulak, macam ada orang yang duduk kat kerusi depan sekali, pandang-pandang puan eeiyss. Puan eeiyss pun tengok la jugak, mata bertembung. Chewah! Uppssss~ teman opis dari daerah perlis utara, cek perut! upppssss~ Sebelah dia, ada sebuah kerusi kosong. Oke, kuatkan diri, senyum dan berjalan pi duk kat tepi dia... ehem3~

"Mai buat apa is?" Dia tanya kita...

"Erm.. hihihihi (kerenyih dulu yang penting)... mai letak buku merah sana nun.. ehem2" tergagap-gagap...haha

"Aik, ada pulak ka?" Dia tanya kita lagi...

"Hmmm... hehehehe"

"Bapa bulan dah?" Dia senyum manis...

"5bulan dah..."

"Aik? lebih kurang ja la kita? is due bila?"

"Ermm... 8hb Januari ni... Kak erni?"

"Kak erni Bulan12..." 

"OOOooo..." Lepas sembang-sembang sikit, nama dia dah kena panggei, jadi puan eeiyss men game la kat henpon sementara tunggu turn, babah humaira tak masuk sekali, sebab orang penuh. Lama tunggu sampaila puan eeiyss masuk dalam amik darah, kena pulak dengan akak misi yang cucuk sakit tu... huuu~ Puan eeiyss tercari-cari nurse feberet, dia duk jaga kat luaq daa... wawawa! sakit!

"Sanisah mai amik darah ja kan?"

"ya... lepas letak ni kat makmal, leh balik terus ka gena?"

"Eh, jangan balik lagi, tunggu result, dah dapat hantaq kat kaunter depan..."

"Ooooo..." Lepas tu jalan pi letak darah kat makmal, tunggu pulak result. Sambung men game (^___^) Nama panggei, pi hantaq result kat depan, tak dan nak bukak game, depa dah panggei.. hohohoho


"Sanisah amik darah ja no rini.. erm.... makan ubat dak?"

erk!

"Hmm.. makan... malam ja" (sebenaqnya malam tadi baru tengat nak makan... huh)


"HB kamu semakin turun bukannya naik ni... hmmm, tadi prasan dak depa amik darah bapa botoi?"

"Satu bekas tu ja?"

" Kalau ikut kat sini kamu kena amik 2 botoi..." Dia pun bangun pi amik satu borang tu dan isi...

'Alamak, kena amik lagi ka? wawawawa!'

"Pi letak balik kat bilik amik darah tu, sebab hb kamu rendah..."

'wawawawaw!'

Pi jalan nak letak kat depan pintu tempat amik darah tu, nurse tu jeling manja...

"Aik? amik pulak?"

"hehehehhehe" aku senyum ja. Baru duduk tak sampai 7 saat, nama kena panggei dah... aduiii~

Tulisan merah tu adalah bukti segalanya! xyah nak amik 2x oke? dah amik... alhamdulillah (^____^)

"Sanisah, kamu dah amik dah darah untuk ujian ni 2minggu lepas, mai untuk appoinment bulan9 ni ja na..."

'LEGA!'

"Terima kasih akak misi..." senyum dan kalut pi qeja pulak (^___^)

Lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tak update, Hari ni dah
14 NOVEMBER 2012

Sekarang dah 32Weeks, baby dalam rahim puan eeiyss.. alhamdulillah... dah scan, 4D, first experience.. Ya Allah... Subhanallah... tak lama dah la kan, doa kan puan eeiyss selamat melahirkan, if dapat tarikh sama macam siMerah, oke jugak kan? 12.12.12 (^___^)hehe

12.12.12 ni, siMerah dah setahun, nak sambut 1st yer besday dia ni nak buat apa ha? wah... xcited pulak (^___^)

Letih yang sangat berganda-ganda, mengejar ketangkasan siMerah disamping membawak adik siMerah di dalam rahim ni... mencabar.. ehehehe (^___^)

Babah siMerah pun sibuk sekarang, puan eeiyss turut merasai kepenatan beliau! luv u abang! muah!

Inilah cerita kegembiraan di ulangtahun keDUA perkahwinan kami... tengat dulu2... 20.11.10 (^___^)

20.11.10 ~ tok kadi akadkan babah humaira dan kami SAH menjadi suami isteri
21.11.10 ~ Nuri rumah babah humaira pulak.. ouch! malu2 lagiks.. haha
12.12.11 ~ Nur 'Aisya Humaira dilahirkan
20.11.12 ~ menanti hari 'adik' siMerah pulak menjenguk dunia (^___^)

Sayang semua!!!

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

9 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

sitiezahim sitiezahim said...

insyaAllah dipermudahkan semuanya..:)

Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah said...

patut la penat semacam mse bulan pose.. mane la fifi tau akak preggy.. hihi.. mase fifi pregnantkan ufairah pon penat sgt.. sampai berbuke kurme dan air dulu kat ats katil.. abah ufairah bawakkan.. lepas da rest 10 minit baru turun dapur berbuke dengan family..

bestnye bile kenangkan nikmat Allah ni kan.. semoge kite menjadi hamba yang bersyukur.. amin.. doa untuk diri sendiri ni kak is.. sebab sedih tengok gaza..

kak is jage diri bebaik ye.. tak sabar nak tengok ahli syurge dalam perut kak is tu..

Aine Ainun Aine Ainun said...

eisss.....??

kisahnya...menyepi saje, rupanya ada cerita gembira....

Taniah Eiss...semoga selamat semuanya...=)



Cikgu Ma Cikgu Ma said...

patut la lama x update...sebuk mengusung perut..hihi...bestnya..tahniah ^_^

9n0L4 9n0L4 said...

tahniah is. jage diri. moge dipermuah segalanya. :)

nanie nanie said...

rezeki sanisah....semoga dipermudahkan segalanya....amin...

maszmadi maszmadi said...

sonot arr humairah nnti ada kawan main kan... xder la sensorang...

Puan LiYzA ^^, Puan LiYzA ^^, said...

HEHE..c kecik nih nk kuaq sma date ngn kaklong dia ka?hee..cpt2~sng nk ingt tarikh..bg sama suma~huu..exitednya~k is wat 4d scan kt klinik mna?bpa rega?nk wat gak..

محمد رازيق محمد رازيق said...

wah. tahniah cik eeiss. hehe. pasni lagi busy duk jaga baby. hehe. tq singgah blog sy semalam. moga semuanya dipermudahkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥