Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

18
surat dah ada dalam peti

Ulangtahun kedua dan kehadiran yang 'kedua'

Bismillahirahmanirrahim (^___^)

^^entri yang paling lama tersimpan dan amatlah panjang berjela...kerana? tunggu tarikh 20nov jugak, baru published! hohohoho^^

^^entri ini bersambung-sambung dan ditambah-tambah setiap hari kejadian...maka, sebab tulah panjang^^


^^y kena detail sangat? macam kak marya selalu cakap, ini catatan untuk kenangan, boleh la nanti anak cucu baca..eheheh^^

(^___^)

Sekitar bulan April, emosi kian bertambah-tambah...






Tapi fikiran masih lagi buntu dan kosong... kosong... 

Walaupun kosong, ada satu macam tenaga positif yang bergerak disegenap urat nadi... hmmm~


18 May 2012

Pi beli PT, ajak incik arif a.k.a my hubby... Upssss~ berdebar-debar

Balik Qeja jumaat tu, kita simpan dulu till tumorow murnin*

Pagi-pagi tak rasa heran,
Bulan posa takleh makan ketam;
Masuk toilet dengan debaran,
Keluaq toilet macam nak pitam

my 4th++ snap gambaq...ni yang ok sikit...getaq... gambaq goyang2

*menggeletar

it's positiv! masyaALLAH!

(Menggunakan khidmat saudara LINE...msg di bawah ini dihantar) : Sat, 19/5

"Babah" 9.49am

"yes" 9.52am

"dpt x gmbq tu?" 9.53am

"xdak pun" 9.57am

sekali lagi gambaq kat atas tu dihantaq... dah banyak kali terai mula2 tu, tapi xdeliver... finally deliver @9.58am

"dpt?"9.58am

he sent me a pic of smile.. hepi smile! even only a pic of cartoon! 1second after my msg... (oh my english! sila abaikan my english yang caca merba itu.. haha! malu kat anak) @9.59am

wif smiling face again... "wow...alhamdulillah" 9.59am

"2line" 10.00am (kali ni, dia dah leh sebut 2line.. sebab sebelum ni, macam blur2.. keh2.. biasa la first time, puan eeiysspun konfiden sebab baca panduan kat kotak tu je.. hhohoho)

***
Sekitar Mac 2011

gambaq PT yang ada 2line tu puan eeiyss mms kat incik hubby

"apa tu?" tanya dia

"kat PT ni naik 2garisan"

"maksudnya tak pregnant ka?"

"Pregnantla... aish abg ni"

"mana abg tau... hehe"

blur...keh3 (^___^)
***

Sebelum ni dah pernah share, tapi sebab terlalu xcited, puan eeiyss buat satu blog khas untuk detik-detik kehamilan dan di awal kelahiran, tapi disebabkan tak sempat nak manage 2blog, maka puan eeiyss tak fikir panjang, terus delete blog bersama-sama memori yang tak terungkap...

sayang sangat...

Tapi tu la, dah nak terdelete...

alahaiiii

Puan eeiyss cuba jugak... cuba jugak untuk mencoretkan kembali detik itu... insyaALLAH (sebab tu entri ni akan jadi panjang berjela...atau mungkin akan ada 'part1... part2..patpart...hehe)

 Sebenaqnya, mang hepi... tapi disebalik kehepian itu, ada debaran sebenaqnya... worry to my mama... camna tah nak habaq... dia tak kisah, if puan eeiyss nak pegnen, tapi dia pesan, biaqla bagi siMerah besaq sikit, tapi alhamdulillah, awai sangat rezeki kami, hari2 puan eeiyss doa agar mak dapat terima dengan tenang... Puan eeiyss faham, dia perlukan ruang untuk bernafas, siMerah tengah aktif, dia pulak yang kena menjaga bila puan eeiyss dan incik hubby pi qeja...


30 May 2012


Kami potong line tenet yang tercinta tu... pernah bacakan masa puan eeiyss hurai kan SINI dulu? Sejak tu, kami lebih fokus tentang perkembangan siMerah dan cuba merancang satu masa yang terbaik untuk kami di rumah. Hav fun together... insyaALLAH (^___^)

03 June 2012

Bila berbadan dua ni, dua ka? eh.. eh... tak pi buat buku merahpun lagi kat kinik tu.. alahaiiiii macam masih baru je kan detik itu berlalu... masih terasa2 lagi kesakitan kena tucuk amik darah every month.. ouchhhh! bagi sape yang 1st time leh semak kat entri yang terselamat di label kehamilan (kalau sapa2 yang nak share xperiencela.. hoho)

Badan mula rasa cepat letih... malam yang kelam kabut itu, mang sangat letih.. hehe 
Tapi tak kasi tau umum lagik... jadi angkat sana.. angkat sini, xdak orang nak larang macam mula2 pegnen dulu... hehe

SiMerah pulak, alhamdulillah, dah mula angkat punggung untuk merangkak dalam usia 5month++

14 June 2012

Hari ni, pi klinik untuk appoinment siMerah 6bulan, dah leh makan puree, hohoho. Dikesempatan itu, dengan tabahnya, pi buat urine pregnancy test di klinik sebab nak bukak buku merah dan another comfirmation dari klinik sendiri... dulu wat comfirmation di klinik swasta, tapi berlaku sedikit masalah bila nak berhubung dengan klinik kerajaan. Jadi, kali ni, terus ke klinik kerajaan je... semua nurse kenai dengan puan eeiyss... ye la, si tecik Merah masih baru lagi... 

Bila check! positiv! ehem2.. set date untuk next appoinment wat buku merah. Nak wat hari tu jugak, dah amik masa setengah hari dah, nak masuk upis lagiks. Dikesempatan itu jugakla, puan eeiyss gunakan untuk bagitau mama yang puan eeiyss pegnen, puan eeiyss terang leklok dan alhamdulillah... walau berat sikit, tapi mama dapat terima... rezeki kan, cuma kena bebel sikit tu biasa la.. hehehehe (^___^)

19 June my app untuk bukak buku baru! nak taip lagi kah? sambung ja la no? hohoho tunggu part 2 noh... also will scheduled at 21nov.. da day after... hohohoho

Tengs 4 reading my life journal....

*      *       *
Kamus singkatan
PT       > Pregnancy Test

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

18 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

sitiezahim sitiezahim said...

tahniah....semoga selamat semuanya...take extra care ok :)

Marya Yusof Marya Yusof said...

As salam wbt.

Is sayang! Tahniah dik! Segalanya adalah anugerah dari ALLAH... Dia tahu apa yg terbaik buat hambaNYA...

Merah dah nak jadi kakak! Insya'ALLAH akan dipermudahkan segalanya... Jgn fikir banyak2 ye... Akak dulu pun doc nasihatkan rehat at least 2 years sb akak operate... skrg ni Iman pulak dah masuk 3 tahun lebih dah masa utk beradik kata org... tp akak buat pekak je... Segalanya rezeki & ketentuan ALLAH...kita yaqin & pegang ni hati kita jadi tenang... bukan sebab nak puaskan hati orang...

eh pjg pulok komen...hehehe...excited ni! Harap2 berjangkitlah kat akak :)))

Hugssssssss... Love you :)

Kak Izan Kak Izan said...

congrats... berita gembira tuu... :D.. so si merah akan dapat geng baru...:D

Angah Angah said...

wonderful news...tahniah Eis..

Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. tahniah.. da besar la perut tu.. bestnye.. terase nak baby lagi.. tapi takmo la sebab nak tunggu ufairah besar..

wisata bakti alam wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Nafira usof Nafira usof said...

Tahniah Is..
moga mama dan baby sihat k~
jaga diri leklok~

maszmadi maszmadi said...

tahniah is.. moga selamat semuanya... sambung part 2 sok pulak yer.. hehe

Puan LiYzA ^^, Puan LiYzA ^^, said...

alaa...kata pjg~mna sambungan lg nih..ngah khusyuk tup2 abeh dah..hee~kecik2 mmg rsa berat nk jga..nati dh besaq syiok~mak org la ckp..sbb kmi adek badek dkt2 gak..

Kakzakie Kakzakie said...

Walau apa pun kakak nak tunggu next cerita dulu. Mengharap yg baik-baiklah kesudahannya..

Sebab ada debaran lain yg kakak rasakan.

izzah izzah said...

alhamdulillah..rezki smua tu..sbb mampu, tu yg Allah kurniakan awal..take a good care yek =)

kay_are kay_are said...

owh.. adik simerah coming soon r ni.. waah!! tahniah akak.. moga dipermudah sume urusan ye.. murah rezeki tu.. bagus2 =)

Hanis Azla Hanis Azla said...

salam eeiyss..

Alhamdulillah.. tahniah.. seronok akak dengar.. senyum2 akak baca entry tu.. semoga semuanya berjalan lancar.. take care ya..

wan-nis wan-nis said...

Tahniahhhh is.. da dua da anak.. doakan fanis pulak okeh..

wan-nis wan-nis said...

tahniiiiaaaaahhhh my fren.. didoakan bahagia sehingga 200 tahun lagi hehe.. doakan fanis yer.. mudahan dapat anak2 comel mcm is jugak..

nn lylyn nn lylyn said...

tahniah ^^ hmm nk baby jugak la cmni

LYAfrina LYAfrina said...

syukur alhamdulillah..pemberian y sungguh bernilai.. take care ye

9n0L4 9n0L4 said...

ohhhhhh. patutlah blog pun tak brape sgt sejak due menjak ni. tahniah. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥