Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

3
surat dah ada dalam peti

LOST WORLD OF TAMBUN | hujannnnn oh hujaannnnn

AMARAN! entry ini penuh gambaq ***sila jangan muntah (^___^) hoho

Niat awai kami nak pi Bukit Merah, kalau nak ikutkan rancangan di | INI SEBENARNYA YANG TERJADI... episod VII | Bukit Merah, kami besa pi masa awai-awai kawen dulu... tapi bila survey tanya kawan-kawan banyak yang suggest pi Tambun

Kami pun ada gugel sebelum ni, cuma Tambun dari Perlis agakkk jauh berbanding Bukit Merah. Tambun ni dan nak sampai selangoqpun kan, lepas terowong...

Bukit Merah, sebelum tu lagi

Tapi lassss jadi Tambun, sebab dalam tu ada macam-macam termasuk bagi makan haiwan dll

Tiket Inclusive to:
1. Lost World Amusement Park
2. Lost World Water Park
3. Lost World Tiger Valley
4. Lost World Petting Zoo
5. Lost World Tin Velley
6. Lost World Hot Springs & Spa
7. Lost World Lupe's Adventure
Available only on:
Weekdays: 11.00am - 6.00pm
Weekends: 10.00am - 6.00pm
Note: Park closed every Tiesday. except on Malaysian school & public holidays.

Boleh search kat gugel Lost World Of Tambun ni (^___^)

atau terus ke web dia jugak

jadi...

AHAD | 31 Mei 2015

Kami gerakkkk ke TAMBUN

Pada awainya nak pi tiduq sana, lassss-las jadi nak gerak pukui4pagi ja, pastu yang sebenaqnya terjadi, lepas subuh kami gerak... kui6 lebih kurang camtu (^___^)




Tafakkur alam~ Allahu Subhanallah (u___u)

Hujan sebenarnya... duk doa bagi kat Tambun nanti tak ujan, kat perlis panas, jadi kami tak cek cuaca...









tapi semakin dekat dengan destinasi, semakin panas jadinya... alhamdulillah.. cuaca ok bila kami sampai... awai jugak kami sampai sana, dalam pukui10 lebih gitu (^___^)

ramaiiiii sangat orang... ye la dah stat cuti sekolah pun

Kami nak elak dari orang ramai, tapi yang Allah izin adalah bermasyarakatlah (^___^) alhamdulillah




akhirnya.....













merata la duk kejaq depa ni, tera babah dia nak beli tiket (T___T)







tudiaaaaa.....

lepas tu pintu dah bukakkkk, then truihh masuk... baru masuk dah jumpa ayaq pancut-pancut.. stat situ dah aara xmau jalan pi mana.... (T____T)

nak tukaq baju pun xmau, memang nak truih pi main ayaq ja ceta dia... jenuh... usung jugak pi salin baju sambil dia meronta-ronta secara tragis... lepas tu depan tu jugak dia ajak masuk ayaq... babah dia la... seb bek memang pakai baju untuk masuk ayaq truih...



stat lebih kurang pukui 11 masuk main ayaq tu... sampai pukui2 takmau keluaq lagi (T____T)

kakak tu dah pucat... biru bibiq dia dah... adik tu energy dia macam FULL sangattt

































aisya ni tak bopa nak ada lomak, jadi cepat je sejukknya,,, adik langsung xleh pijak lantai kering dahhhh (T___T)


pastu bersambung-sambung


















jadi tinggaikan mereka mengelilingi laluan setengah kilo tersebut...erk! sambung next entry pulak la... penin mok noq (^____^)


...bersambung

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

3 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Nur Farahuda Nur Farahuda said...

Dah pernah pergi. Best. Haha =)

♥TheOnlyFarah♥ ♥TheOnlyFarah♥ said...

Salam kenal... Wah suka la anak2 dpt main air yer..:)

Mummydearie Mummydearie said...

Baru nampak ketinggian dua beradik ni. Ke first time tadi saya salah tengok, gambar orang yang sama tapi saya fikir adik dan kakak. Itu yang dok fikir kembar!

Budak-budak memang seronok kalau pergi theme park ni. Tapi sebenarnya bila kaki dah cicah air, mak-mak budak pun sebenarnya terover excited juga macam... sayalah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥