Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

6
surat dah ada dalam peti

INI SEBENARNYA YANG TERJADI... episod V




INI SEBENARNYA YANG TERJADI... episod IV

26 Mei 2015 | SELASA

pagi-pagi lepas solat subuh, prepare semua barang untuk check out hotel. siMerah Humaira tiduq dengan babah, jadi kami akan setelkan aara ja...


 lena tiduq... sejukkkk

dengan penuh tragisnya, penuh tangisan, berjaya jugak kami mandikan aisya dengan aara dengan pantas, lari sana lari sini, kejap bilik babah, kejap bilik mama ngan maktok, finally kami check out dah pukui 9.30 lebih! hhuhuhuhu (T____T) sempat ke ni sebelum pukui12 gerak turun???

Kat lobi tadi ada mintak peta, jadi selain dari gugel map tu kami ada peta jugak. Tak mau pi kat teh boh tu, pi kat bharat pun ok, kedua terbesar jugak untuk tanaman teh ni. Kawan opis gitau, kat situ leh sarapan, so, kami terus gerak ke bharat tea~

search gugel, dia gitau duk kat tanah rata~

erk!

kena patah balik turun, then semua ladang strawbery, rama-rama area berinchang dan menghala turun teruih, jadi kami dengan tabahnya patah balik ke tanah rata untuk selesaikan misi teh bharat tu~

bermulala edisi pusing memusing tu~ dengan perut kosong, harap dapat makan nasik lomak bagi teguh sket kedudukan perut tu~ hohohoh ***penuh harapan (T____T)

Sampai sana, jauh jugak no....


Subhanallah kan~ hijau (^___^) sejukkkk ja mata pagi-pagi ni


sila abaikan badan puan eeiyss yang mengembang itew~ khusyuq sangat upload gambaq~muehehehe (^____~)

nasik lomak tadokkk~ tinggai le donut dengan ayaq tea ja~ boleh leeee (T___T)


SiMerah Humaira dengan maktok~berpisah tiada





gambaq babah?

 dia yang banyak pegang camera~ jadi meh belanja satu dari henpon mama


kami turun jugak kat ladang tu, tapi... tak turun jauh, turun bergambaq ja, sebab kami kejaq masa (^___^)



tu babah curi amik gambaq maktok yang gayat dah nak turun~

ni gambaq tu

v
v
v


sebelum bertolak, macam biasa kami beli sket untuk mak abah kat umah, untuk maksu dan untuk umah kami (^___^)


lepas beli apa patut, trusss ke destinasi kedua kami~ taman rama-rama tu (^___^)

...bersambung na


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

6 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Nurzakiah Hanum Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi

Kopiolimauice Kopiolimauice said...

im follow *633
salam kenalan ye ;)
wahhh sejuk2 dpt plak mkn nasi lemak tapiii hampa plak ye kena la breakfast omputeh skit ^__^

Karukord jagau Karukord jagau said...

uits melancong ka..?

makchaq makchaq said...

Makchaq 2 kali pi CH tapi x pernah lagi berpeluang pi ladang teh.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eeiyss,
he3
mak tok gayat noooooooo
takpa3
boleh rest ateh tu kan3 :)

Kakzakie Kakzakie said...

Kakak bukan seronok tengok apa tau Is
Tapi seronok tengok dua anak dara Is tu..
Dah pandai menikmati seronok jenjalan usia macam ini kan:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥