Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

8
surat dah ada dalam peti

INI SEBENARNYA YANG TERJADI... episod IV




Nampak ja signboard Cameron, terus exit ke sana, laluan diaaaaaaaaa

huwaaaaaaaa ***nangis dalam ati

(T___T)

Kenapa jalan dia bengkang bengkok, kecikkk sangat, curam pulak tu, tak napaih kami naik, xmo naik dah lepas ni, wasap tanya kawan opis, dia kata jalan dia ok, heran, ada jalan lain la... kereta pun ada sebijik dua ja....

Dah sejam lebih duk memusing, bangunan apa pun xnampak, yang ada hanyalah hutan di kiri, belah kanan, warga orang asli kat situ yang duk juai madu lebah... seram jugak jalannya (T____T)

Sampai kat atas terus gugel hotel bajet, tanya kawan opis, dia amik hotel rainbow! dari tanah rata ke brincang, naik bukit lagi...

***penin nak muntah semua ada

tapi alhamdulillah, anak-anak sangat cergas, walaupun pertama kami bawak depa berjalan, sekali bawak, pi tempat-tempat mencabar lak tu, depa sangat kuat... huhu

alhamdulillah

Allah tolong percutian kami ni banyakkkk sangat! ***mata masuk abuk!

dah maghrib kami sampai kat hotel rainbow~ sebab bukan cuti sekolah, jadi ada la biliknya... (^___^)





bilik babah besaq lagi... tapi serius, sangat selesa! alhamdulillah

Satu katil single, n satu katil besaq untuk dua orang tu...

lepas rehat n solat, terus kami turun cari kedai makan, semua kat bawah tu ja, dekat dengan pasaraya, kedai makanpun banyak, tak perlu naik kereta. sangat senang, lepas makan, naik layan | Isteri Separuh Masa | kat RIA (^___^) pastu lenaaaaa

Wasap ja dengan babah, esok pi tiga tempat utama ja, then gerak ke bukit merah, 2 jam jugak dari cameron kalau gugel~ jadi dalam pukui3 kami kena ada di bukit merah

maknanya limit masa kami berjalan kat cameron sampai kui12tengahari ja

Tempat cadangan dalam gugel, big red farm strawbery, taman rama-rama, teh bharat tu... kalau sempat ke MARDI, pasar malam brinchang yang fofular tu ada hari jumaat malam dengan sabtu malam ja, kami hari isnin malam bermalam kat sana, jadi tak berkesempatan nak pi...

pasar malam tu, bawah tu ja kat hotel (T____T)

...bersambung


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

8 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Nurzakiah Hanum Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah said...

wah.. pergi cameron.. baru semalam ajak suami pergi.. hehe..

Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah said...

rainbow hotel? lepas ni boleh try la..

Nieyl Nieyl said...

Singgah pagi...
Rainbow hotel nieyl penah menginap kat sane...
pasar kat depan hotel tuh je :)

Mar Mansor Mar Mansor said...

comel nya puteri-puteri tu..ok nak baca dari awal

Dayana Bahar Dayana Bahar said...

bestnya pi bercuti.. selamat berkenalan

Mizz ErMa Mizz ErMa said...

wah, bestnya..sy pon dah lama sgt x p cameron..hihi

Kopiolimauice Kopiolimauice said...

kt cameron best tapiii nk smpi ke atas jln dia mcm ulaq kna palu tu ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥