Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

13
surat dah ada dalam peti

INI SEBENARNYA YANG TERJADI... episod VII




INI SEBENARNYA YANG TERJADI... episod IV

INI SEBENARNYA YANG TERJADI... episod V

INI SEBENARNYA YANG TERJADI... episod VI

Alhamdulillah, seperti rancangan, las destinasi kami ialah Big Red Strawbery Farm

ikut gugel, dengan tanya kat orang, kejap ja kami dah sampai (^___^)

alhamdulillah


ni dia... sebenaqnya banyakkk sangat ladang strawberi sepanjang jalan, tapi bila gugel, tempat ni yang naik... jadi nak tengok jugak apa yang bessss (^___^)


*ini bukan fridge magnet** hoho (^___^)

kami pi kat dalam nak petik strawberi dengan mata bersinar-sinar penuh pengharapan

"maaf cik, strawberi tak boleh petik, semua muda-muda. Cuti sekolah ni baru masak"

(T____T)

kbai

.

.

.

.

.

.

.





dapat bergambaqpun jadilerrrr (T___T) tragis









lepas bagi depa merasa pegang, kami gerak ke cafe atas, makan strawberi ceklat!!! ini pun dah cukup alhamdulillah (^___^)

terus ke bahagian atas sikit... sebelah kanan strawberi, sebelah kiri ada jugak sayur-sayuran dan bunga-bungaan



naik kat cafe, ada banyak sangat qeta mainan yang buh det tu~ strawbery ke mana ceklat kemana, depa lari dari hujung sana ke hujung sini, takjub tengok taman mainan yang diidam-idamkan tu (T____T)

penin***




bila dah jumpa semua ni, maka perut depa tiba-tiba leh kenyang (x__X)

pelik kan? tak pelik pun bagi yang ada anak-anak kecik ni, musti faham... uhuk3

jadi jenuh le puan eeiyss duk pi suap kat depa, sorang pun pakat tak mau, aara gagah sikit jilat tang ceklat ja (T____T)





tudiaaaaaa.... sedap sangat (^___^)v

alhamdulillah

lepas makan, bli fridge magnet sekeping dua... then turun pi kat qeta...



xdan keroteh sticker lagi, dah pakai xnyempat...

yang depa yang pulun amik (^___^)





fuh, tunggu babah bawak naik qeta... tapi apaaaa yang lebih menyeramkan dan tak sangka tu... jalan turun tuuuuuuuuuuu (X___x)

tak pasti ada jalan lain ka dak, tapi jalan turun yang kami gunaaaaaa tuuuuuu

Allah... xnapaih tera nak sampai bawah... huhuhu




hahai.... serammmmm (T____T)

lepas turun, kami buat keputusan untuk makan dulu, dan turun terus ke bukit merah... solat di sana

Turun jalan yang jumpa simpang pulai tu, baru la leh bernapaih... lebaq dan cantik je jalan dia berbanding jalan yang kami naik dari sebelah sana nun (T___T)



cantikkan bukit bukau, Allah yang punya

takdak satupun kita punya (macam lagu iwan pulakkk.... hohoho~)

Tak jauh dari tu kami akan ke bukit merahhhhhh!

Tapi bila nak sampai exit, tengat nak bukak web bukit merah tu, tutup kui bopa, takuit kami myb jangka tiba dalam pukui 4 lebih jugak.... yang tau memang pukui 6 tutup... takut tak berbaloiii kan

tengok-tengok

................................................................

bukak setiap hari KECUALI SELASA

harini adalah hari SELASA | 26 Mei 2015

teruihhhhhhh ja la balik umah...

sampai dah malam, kami singgah makan kat kola perlis, sebelum belik lenaaaaa




babah memang pandai sanggui (tengok youtube teruih apply kat anak-anak) (^___^)

Bukit Merah? Next time In Syaa Allah (^___^)

ada rezeki anak-anak... adala

tq semua sudi layan drama banyak episod ni (^___^)




Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

13 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eiyss,
he3
iols dedolu naek pi cameron pun takuit jalan dia tau3
nak pi ladang teh takuit, nak pi ladang strawberry takuit he3
ater semua jalam curan n sempit kan3
scary uols he3

Shahida Dzulkafli Shahida Dzulkafli said...

Assalamualaikum..
Dulu masa pakai kete kecik selalu naik Cameron nie tapi sampai skrg nie walaupun da x selalu naik, masih lagi x berjaya petik sendiri strawberry... Asyik salah timing jer.. hehehe..

cik Anggur cik Anggur said...

tk penah smpi lg ke cameron..insyaAllah satu hari nnt nkp jugak...nk bawa ank

sue sue sue sue said...

Syoknya dapat petik stoberi..bilalah dapat pegi lagi...

Nieyl Nieyl said...

wah!cuti sekolah nie ramai nyer follower nieyl pergi cameron nie..seronoknyer....

Ahmad Hasif Ahmad Hasif said...

lama tidak pergi cameron nie..

Blogwalking sini.. Jom baca artikel baru

Travelog: Water Rafting Di Sabah

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI said...

sygnya sbb buah tak masak lg.. lau x leh petik..

Jari Manis Jari Manis said...

pegi time buah strawberry belum asak e...rugi lah...x boleh petik..dulu JM pegi buah sdang maak..so apa lagi mmg boleh petik sekilo RM20...glurrppp!!!

Yana Yani Yana Yani said...

alahai, datang jejauh tak dapat petik pula ye
bukan rezekilah, takpe...insya ALLAH lain kali ye
anyway, comel anak dara =)

p/s-saya membalas kunjungan =)

Mama Kembar 3 Mama Kembar 3 said...

dapnya strawberri coklat..

Sheila Adziz Sheila Adziz said...

erm.... seronoknyer sis, anak2 pun suka kan bloh jejalan.... sedap tgk strawberi tu... hebat ciptaanNya...

Athirah Diyana Athirah Diyana said...

ala sedapnyaaaaa......babah pandai sanggui ye. haha! bertuah la lelaki pandai ikat sanggul :)

tiga lalat tiga lalat said...

SALAM ramadhan, hee sonoknye gi cameron highlands, gmbr pon chantekk ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥