Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

6
surat dah ada dalam peti

SHAKLEE PERLIS | MealShake tak berkesan untuk SEMBELIT 'aisya???

Dengaq pasai sembelit ja, tingat kat siMerah Humaira

puan eeiyss dulupun memang sembelit, jadi rasa macam aisya dapat sembelit sebab mama~ uhuk2

memang susah hati, tengok dia tak ceria dll

jadi puan eeiyss beli MealShake bagi bila tau Mealshake baguih untuk kanak-kanak sembelit

tapi dah lebih dari dua tong, samaaaa ja (T____T)

Bila dia sembelit, aisya ni jadi trauma nak makan, sebab bagi aisya kalau makan kena membuang, bila kena membuang sakitttt

asyik mengadu sakittt perut ja... huhu

bawak pi klinik, doktor bagi ubat lembutkan najis, makan stil sama~ bila stop ubat, dia xleh berdikari nak membuang, sakittt datang balik

sekali lagi bawak dia ke klinik untuk cek, bimbang... sapa tak bimbang uiiii~~~~

doktor kata stil ada najis kat dalam tu yang tak keluaq habis

kena cucuk ubat punggung bagi dia keluaq habis...

aisya trauma sangat dengan ubat tu, memang bila letak ubat tu, dia sakit guling-guling waktu nak membuang.. sian sangat tengok. berat badan dia turun jugak la sebab dia tak lalu makan

orang kata cacing, tapi dah bagi ubat cacing, tau yang dia kurus sebab tak berani nak makan. minum susu ja

pengajaran? malu bertanya sesat jalan



kenapa amik mealshake tapi still tak berkesan?

kena rujuk pada yang pakar (^____^)

kami bagi aisya satu sudu mealshake campuq dalam susu dia sekali ja setiap hari, bila kes berlarutan, kena tambah dose mealshake~ aisya dah 3 tahun 6 bulan



jadi upgrade jadi 2 sudu, satu sudu pagi, satu sudu petang macam tu

ikut kreativiti, mealshake ni boleh jugak diblend dengan ais tu~ sedappp vanila flavour (^___^)

aisya kurang minum ayaq, jadi bagi dia Perfomance Orange Shaklee untuk kekalkan bendalir. Budak-budak amik dalam kuantiti yang sangattttt sikit (aisya special case***refer S.I.D masing-masing na untuk pertanyaan)

ini pengalaman puan eeiyss na, mealshake bukan untuk menyembuhkan, dia pelengkap nutrisi yang kurang (^___^)

jadi dengan gambungan dua tu, tak sampai seminggu aisya mula membuang setiap hari!

ya S E T I A P  H A R I

alhamdulillah!



sebelum ni seminggu sekali pun payahhhhh sangat... kadang-kadang DUA MINGGU!!! huhu

Shaklee ni leh amik ikut kesesuaian badan sebab dia bukan ubat, dia makanan tambahan. Kalau ubat kena ikut direction doktor, takleh amik banyak mana-banyak mana untuk sehari, tapi shaklee bukan ubat, leh ejas (^___^)

stop mealshake sembelit mai balik???

nope~ dah try stop haritu kejap, tetiap hari jugak dia membuang, sebab dia ada amik nasik dan makanan yang lain dah sekarang... dulu apaaaa pun dia takmau makan~

benda elok, ada rezeki lebih, tak salah berbelanja untuk kesihatan depa

lengkap 24mineral penting dari A ke Z


bauuuu dia~ harummmm sangattt

Kelebihan lain nanti puan eeiyss strory na (^___^)

nak oder leh klik button tempahan kat kiri blog ni na (^____^)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

6 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

aryan azra aryan azra said...

salam ukhuwah... alhamdulillah berkesan, memang kesian kalau tengok ank2 sembelit kan..

Jari Manis Jari Manis said...

alhamdulillah berkesan..klau 1 mgu pun x nk membuang mmg bahaya tu

paridah paridah said...

assalam anak kecil sembelit mmg kesian akan...mujur diberi susu yg mampu mnyelesaikan masalahnya.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eiyss,
samaaaaaaalllll
my boboboy pun pernha few time kena sembelit
iols ada gak share dalam blog
siap kena warded & kejor ke ER lagi
Tapi alhamdullilah sekarang dah ok
kalo dalam sehari boboboy tak berak, iols akan cecepat bagi dia makan fruit especially pisang he3

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Asalam eiyss,
nak buat skikit selingan kat uols :)

psstt: weols sekarang ni dalam usaha nak unite utara bloggers. nak join dak?? our 1st attempt nak buat ghathering berbuka posa. kalo nak join pm iols no tepon naaa. iols takkan publish dlm blog iols hokeyh :) lets unite

nhhas nhhas said...

owh ye ke kak...
saya ambik tak berkesan pun.
rasa macam bosan pulak sebab macam bergantung dengan ubat-ubatan.

tapi saya ambik pil lah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥