Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

20
surat dah ada dalam peti

TEMBIKAI rindu

sunyi je , mak dah tido ,  siMERAH humaira pun tido , incik suami tak balik lagik . huhu! puan eeiyss pulak tak ngantuk , tahla ape la yang puan eeiyss duk fikir . Untuk menceriakan suasana , nak share satu resepi bes TEMBIKAI RINDU kat kengkawan bloggers ( myb dah ada yang duk buat , tapi sajaaaaaaaaaaaaaa ja nak share jugak ) . Sebab puan eeiyss rindu . itu saje (^___^)

 hmmmm , kalau panas² memang best . kalau tetamu datangpun , kalau ada tembikai , mang yang ni la menjadi hidangan . hehe ! 
RINGKAS♒CEPAT♒MUDAH






bahan - bahan dia
TEMBIKAI
GULA
AIS

cara dia sonang je
tembikan potong dadu , masukkan gula ikutla nak manis tera mana , sebab tembikai dah alredy maniskan , campur semua termasuk ais , kacau sebati , siap ! (kalau orang ramai² datang , tambah air bagi nampak banyak sket . edisi JIMAT , hehe )

puan eeiyss rindu kat kengkawan KDN dulu , resepi ni , kakFARIHAH yang buat dulu , sedap , dan puan eeiyss balik apply kat sini . hehe . tengat kenangan dulu²


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

20 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

ciksukaberangan ciksukaberangan said...

sedapnye ! minum sejuk2 sedap ni ! huhu...

Karukord Jagau's Karukord Jagau's said...

uuii....sedapnyaaa

.........cP~ .........cP~ said...

Kan dah teringin tekak. ha..siapa nak belikan.

Fahz Fahz said...

gulp..telan liur la tgk pic nie..

kaishin kaishin said...

waa menyelerakan hehe..erm saya tag awk ni..http://krilmohd.blogspot.com/2012/03/segmen-jom-tambah-follower-by-ni.html

my eyes for shine my eyes for shine said...

wah.. nk test la.

RuMaH TuA RuMaH TuA said...

Subhanallah...
Nyum2!

Yana Libra Yana Libra said...

nampak sedap~ :)

JIJI YU JIJI YU said...

ni kalo minum musim hujan gini mau terkencing aku weh

Hanif Hanif said...

Sonangnya buat!!!
Nak cuba buat

Iffah Afeefah Iffah Afeefah said...

cpt n mudah kan kak

yad'z yad'z said...

aaaa.. sedapppnyeeee... ><

Deru Ombak Deru Ombak said...

....Dan sedap..! :)

Cikgu Ma Cikgu Ma said...

time panas best ni kalo dapt minum...

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

sedapnya...mahu cuba lepas nie

Yatie Awang Yatie Awang said...

best ni kalau tengah2 dahaga..minum, sejuk sampai ke tulang ni hehee

IZZATI MUSTAFA IZZATI MUSTAFA said...

sedapnya,,erk,,btw,dh follow sini,,follow sy semula ye,, http://iezamin92.blogspot.com/

MaryaYusof MaryaYusof said...

Sejuk tekak akak tgk eeiyss... Biasanya akak blend je tembikai tu... Tak pun amik air sirap, potong tembikai dadu, tamabah gula & ais...pun sedao jgk! :)

Psst...eeiyss kan lepas pantang jgn minum tembikai bebyk...nnt kembag...pesan mak akak lah ni :)

IbuQalief IbuQalief said...

bley cuba ni...mkn time panas msti nyaman jer tekak heheeee

[PCL] [PCL] said...

emm , ahnis umairah ank sy pon minat tembikai..buat ayaq, tiap2 petang rekues ayaq buah blended..ada idea nak buat gak...tnks.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥