Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

13
surat dah ada dalam peti

The Making Of Cucur Telur

hohoho ( gelak dulu baru taip , uhuk3 )
alkisahnya , puan eeiyss duk belek² kat dapur Mat Gebu , jumpa la satu resepi cucur telur itu . hohoho ( upsss )
Dengan penuh eksaitednyer , puan eeiyss pi dapuq teruih buat berpandukan resepi yang puan eeiyss salin dari dapur Mat Gebu .


ehem² percubaan pertama diisytiharkan sebagai G.A.G.A.L ! ok , huhu . tapi , ada tapinyer , tapi walaupun zahirnya gagal , tapi batinnya berjaya ! rasa dah ok . ye la , ikut sebijik - sebijik resepi tu , xde lebih , xde kurang . cuma ropanya saja yang agak 'cumil' , ahaks .

✿ pulun salin resepi ✿


✿ teluq campuq esen vanila ✿


✿ sukat tepung guna penyukat ni ( incik somi belikan , nak sapot puan eeiyss masak punya pasai ) ✿


✿ campuran semua bahan tepung + gula + garam + teluq + esen vanila + serbuk penaik + ayaq ✿


✿ cucuq haru biru ✿


✿ luv for siMERAH humaira ( macam - macam bentuk , ohoooiiii ) ✿


✿ cicah sos - incik somi ja yang suka cicah ✿

Percubaan kedua , ketiga hinggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalah ke7 , rupa hancus , rasa oke . tapi next afta tu , rupa dah semakin oke , rasa mang dah oke n finally ramaila yang duk puji ( bangga pulaks.. upsss , astaghfirullah )

p/s : walau xcantik , puan eeiyss hidang juge kat tetamu , sampai la dah rupa cantik , dah ada ' followerz ' haha! ramai mintak resepi . jangan marah ha! hehe

✿ dah oke sket rupa dia walau xsama macam mat gebu , uhuk3 ✿

kesimpulan : buat satu² benda tu jangan putus asa ! buat sampai boleh . mak , incik suami dan jiran² terpaksa makan cucur telur yang puan eeiyss buat tu sampai muak! hehe . sampai bila puan eeiyss  nak pi buat cucur telur , masing² dah fobia . haha ! kalau xmakan , puan eeiyss xmo masak apa² dah . jadi mereka terpaksa makan untuk memberi moral support kat puan eeiyss yang baru nak belajaq masak .

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

13 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

-SUPERGIRL- -SUPERGIRL- said...

sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! nak sikit boleh?

alah dah jadi lettewww asalkan dapat masuk mulot :D

Iffah Afeefah Iffah Afeefah said...

Mcm mudah je

susah eh kak

aReLaN aReLaN said...

tak pernah dengar pon cucur telur.hahaha..tapi nampak cam sedap

Yatie Awang Yatie Awang said...

betul tu macam akak kalau buat memang akan buat sampai boleh...akak pun nak cuba lah...cam mana rasanya

yad'z yad'z said...

rupa tak penting.. asalkan rasa sodap and perut konyang.. hek hek hek

Deru Ombak Deru Ombak said...

Harus Cuba juga nih.. Eheh!

yana-feehily yana-feehily said...

nak try la lps ni..lama dah tak godek dapur cik mat gebu..hehe

is..nama pun mat gebu, cucuq dia msti gebu..hehe

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

wah....bleh la try nnti....hehehe.....

nanie nanie said...

tedia...dah kluaq dah resepi cucuq teloq dia...hahahhaha!!!!

SumeSakan SumeSakan said...

hahahahah ropa x penting janji rasa meletop....tu baru kata x kenal maka x cinta..ehehehehe

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

mencuba lebih baik daripada ndak langsung...daripada kegagalan akan membuahkan hasil yang baik...sedap je tu...hehehe

Cik Nur Cik Nur said...

oklahkan..kira menjadi jugaklah..

nanti kali kedua buat msti mnjadi..:)

cik nur follow sini juga.. :)

9n0L4 9n0L4 said...

kire menjadi lah ni. nak cube jugak lah. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥