Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

19
surat dah ada dalam peti

alFATIHAH~

Entahlah, semacam sengaja Allah pertemukan dengan entri kak hanis azla tentang 'ayah'. Rasa sayu kembali hati ini. Sengaja puan eeiyss gembirakan hati untuk tidak memperingati hari yang menggenapkan 3tahun pemergian ayahanda tercinta... 7hb Mei 2009

Tak sanggup sebenarnya untuk mengimbau kembali kenangan yang tercatat di entri-entri
3.day by day...  ( sehingga sekarang, diari arwah ayah masih belum mampu kupegang apatah lagi membacanya)
4.[aYaH...] (Saat terakhir... tetap mengalirkan air mata setiap kali mengingatkan detik itu.. huhu)

Hanya DIA yang tahu apa rasa hati kecil ini. Rindu... rindu sangat2... Allah... Hanya doa yang mampu kutitipkan... Walau sudah mencecah angka 3 TAHUN, baru semalam rasanya kenangan itu berlalu. Ya Allah, Kau tempatkanlah ayahandaku yang tercinta bersama mereka yang Kau kasihi, mereka yang Kau muliakan, mereka yang akan dikurniakan buku amalan dengan tangan kanan...

-ALFATIHAH-

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

19 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

takziah bt eis...rietta pown mseh teringatkn arwah yg pergi xkembali....rasa cam baru smalam mata ni bengkak menangisi pemergian arwah....

[PCL] [PCL] said...

salam..alfatihah kpd rohnya, setiap insan yg disayangi akan terkenangkan jua...walaupun mereka sudah tiada, itu tandanya kasih kita terhadap ibu/bapa tak kan putus sampai bila2.

|| NaFiRaa || || NaFiRaa || said...

tetiba sayu plak baca n3 ini..huhuhu..
Al-fatihah~

saniah saniah said...

Akak amat faham apa yg is rasa sbb sama la kita kehilangan ayah..Al Fatihah utk ayah2 kita ya...lelaki2 yg terbaik pernah ujud dlm hidup kita

Hanis Azla Hanis Azla said...

ayah tetap sentiasa ada dalam hati kita kan is.. semoga roh arwah ayah kita ditempatkan bersama org2 yg beriman.. semoga mereka tenang di sana.. sgt syahdu bila mengenang insan tersayang yg telah meninggalkan kita..

Ummi Iman Ummi Iman said...

Salam. Ayah akak 4 tahun di sana.
Memang sedih jika teringat.
Al-fatihah buat mereka.
Semoga tenang di sana.

Nazayiena Nazayiena said...

Al-fatihah,semoga arwah ayah eeiyss dicucuri rahmat dan tergolong org2 yg beriman.

Aine Ainun Aine Ainun said...

Alfatihah...

Insyaallah anak yang baik akan selalu mendoakan =))))

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

Al fatihah...salam takziah

mama aini mama aini said...

assalamualaikum..`Al-Fatihah`..semuga arwah tenang disana..amin...ya bila dia telah tiada baru kita terasa cepatnya dia pergi meninggalkan kita..Thanks..

sitiezahim sitiezahim said...

al fatihah..insyaAllah bertuah ayah is dpt anak yg tak sia2kan jasa baiknya selama ni..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

takziah untuk k.is..kite pun dh xde ayah..since 2007..huhu..alfatihah..

Woofer Storm Woofer Storm said...

semoga ayah anda bahgia selalu hendaknya disana..sebagai anak,doakan kebahagian mereka..semoga ditempatkan dikalangan orang beriman..

#sy rindu mama sy..slmt mlm

Marya Yusof Marya Yusof said...

As salam Eeiyss,

Al-Fatihah...

Akak sama seperti Eeyiss cuma belum ada kekuatan utk bercerita ttgnya lg... sgt2 pilu & sedih... Moga arwah tenang di sana... Rindu yg amat dalam dik :'(

Asmara Asmara said...

Al-Fatihah. sentiasa dibacakan ayat2 suci Al-Quran buatnya di sana, beramal jariah atas namanya. InsyaAllah.. moga rohnya dikalangan mereka yg beriman. Amin..

Cinta Misteri Cinta Misteri said...

Alfatehah utk ayahnda tercinta.

EruzuLiyana EruzuLiyana said...

banyakkan berdoa :)

SumeSakan SumeSakan said...

insyaallah...berkat doa anak2 soleh dan solehah, arwah lebih aman d sana...sama2lah kita mendoakan arwah..al-fatihah...

ciksukaberangan ciksukaberangan said...

Moga Allah perkenankan doanya. Aamiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥