Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

24
surat dah ada dalam peti

"satu rumah sakit"

"satu, rumah sakit"

"satu rumah, sakit"

atau...

"satu rumah sakit"

Saja bagi intro yang tak bopa bes, hari ni ( isnin, 21 may 2012) puan eeiyss amik cuti. Cuti rehat mengejut untuk berehat... ( dah namanya pun cuti rehat kan? hehe )

Ini adalah kronologi serius, rentetan dari tajuk di atas.. hehe

Selasa witu (15May2012), siMerah Humaira kena tucuk 5month tu, malam badan dia panas sikit, ni first time badan dia panas, agak kalut jugak. Sebelum ni, alhamdulillah, after injection, dia ok...

Esoknyer, dah ok sket... Khamis (17may2012), Perlis cuti. Hari Keputeraan Raja Perlis (^___^) kitorang jenjalan kat aloq staq ( aloq staq lagi kan? haha... tak dak tempat len dah nak pi... pi beli blanga a.k.a kuali ) Dapat murah2 je... kedai kawan incik arif a.k.a mr hubby

Jumaat (18 may 2012), badan dah rasa tak sodap... ni kes jangkit ngan teman sekerja yang bernama 'nanie', kak nanie la ni, sharing is caring, puan eeiyss pun dah stat bersin2, nak selsema...

Tapi Sabtu (19 may 2012) mak yang demam teruk. Dia muntah2, panas badannya... dah lama dia tak demam... dari masa arwah ayah ada lagi, mak tak pernah demam, kali ni demamnya teruk betui. Satu hari satu malam tak bangun, ajak ke klinik, tanak, makanpun tanak, seharian puan eeiyss mengurus siMerah secara bersendirian... selalu ada gak proses shif2.. kalau penat, pass kat mak... incik arif qeja. uhuuuuu~

Letih no...

Esoknya, ahad (20 may 2012) baru mak boleh bangun, tapi pening2 lalat lagik, puan eeiyss dah stat selsema, incik arif dah stat bersin2... ahaiiiii~

Mak dah lalu makan sikit, alhamdulillah...

siMERAH Humaira maintain, bimbang jugak berjangkit... moga Allah peliharanya.. amin

Memandangkan mak belum sihat sepenuhnya, incik arif selsema rini, tapi dia pi jugak qeja, makpun sambung ngan selsema, puan eeiyss ada la skit2 lagiks... rehat tu tak la rehat sangat walaupun bercuti, masih memandu, membawa mak dan siMerah jalan2.. hehe

Tu je pun nak kasi tau... 

"aik? tak kan takdak gambaq sekeping dua?"

pelik sangat ka blog puan eeiyss kalau jumpa entri tulisan semata-mata?

hahahaha

Mang takdak gambaq

Malas upload

Sekian

Miss all of u!

nantikan blogberjalan yang akan puan eeiyss lakukan.. hohohoho (^____^)

doakan kesihatan kami sekeluarga ye... salam rejab.. moga ada keberkatan yang kita leh dapat dari bulan Allah ini... ada manis yang kita boleh sedut dari banyaknya ganjaran pahala yang diberikan bagi amalan2 terbaik yang kita lakukan...insyaALLAH

Sekejap je masa berlalu, moga dapat kita bertemu dengan ramadhan yang mulia kali ini... rindu ramadhan.. huhuhuhu.. Allah.. Allah...


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

24 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

si kiut lavender si kiut lavender said...

amin..

moga Kak is sekeluarga sentiasa mendapat nikmat kesihatan yg baik2 saja..:)

cik deeya cik deeya said...

nak dapat adik kot...hehehe

Kakzakie Kakzakie said...

Sakit sesekali kena rasa jug Is... kalau tak kita tak tahu macam mana rasanya kan...

Kakak doakan cepat sembuh...

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

moga semuanya cepat sembuh...

fifi fifi said...

sihat selalu.. :) fifi bz lately ni.. nw da kurang sikit.. boleh la melawat kawan2..

yana-feehily yana-feehily said...

syafakillah ya ukhti :)

rimdu kat is n si kecik tu..lama tak jalan2 sini..

Lynn Lynn said...

alahai..siannya...semoga cpt sembuh k..

SumeSakan SumeSakan said...

semoga cepat sembuh semuanya...tunggu gak gambaq...kot leh lepas rindu tengok si merah...huuhuhuh

Nazayiena Nazayiena said...

Semoga semuanya cepat sembuh....

Angah Angah said...

Get well soon , bebeh!

nanie nanie said...

aiiikkk nama akak di sebut...hohooho...bukan sharing is caring kan bagusss.. hehee... jom join http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

maszmadi maszmadi said...

moga is n keluarga cepat sembuh yerk, nanti bleh jenjalan, bleh ambik gambaq n bleh upload gambaq kat blog plak.. hehe

9n0L4 9n0L4 said...

get well soon ye dear. saket penghapus dosa, insha Allah. ;)

Pok Amai-Amai Pok Amai-Amai said...

Ala.....takpe. Sakit tu kan penghapus dosa. Kan? Semoga Is dan family kembali sihat ye? Klu sakit, elok gak g jln2. Amik udara segar kat lua. Klu asik duk umah je, lembik lak. Heheheheh...

Mamamya Mamamya said...

terima kasih sudi singgah n follow blog akak.. :)

skrg mmg tgh musim org sakit lah Is (ada musimkah...???) akak n family last 2 weeks semua demam..anak2 cuti smpi seminggu n en.suami pun MC 2 hari...kami kene demam n batuk teruk... tp alhamdulillah skrg dah b'ansur sihat semuanya... :)


semoga Is n family pun cpt sihat yer...jgn lupa rehat n makan ubat..

NOOR FATIN NOOR FATIN said...

semoga semuanya cepat sembuh seperti sediakala. jangan lupa makan ubat! :)

Acik Acik said...

nak gambar jugak! heheheee

Aine Ainun Aine Ainun said...

la ciannya...
patutla sepi blog eisss...

takpa2,
jaga diri n keluarga dulu ye eiss,,
ciannya simerah demam jugak, sure risau kan...

makchaq makchaq said...

Terima kasih singgah & folo makchaq,
Kita demam tak pa lagi, kalau baby demam ka.. selsema ka.. kesian tengok kan..

Woofer Storm Woofer Storm said...

semoga sis skeluarga baik2 hendaknya..moga cepat sembuh bagi yang kurang sihat tu..amin3

salam ziarah ..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

ksiannye klu smua dmam..selsema mmg mudah brjngkit. .huhu..semoga cpt sembuh:)

Marya Yusof Marya Yusof said...

As salam Eiyss,

Kesiannya... satu keluarga tak sihat... :(

Merah dah sihat ke tu??

Syafakallah...

Akak pun sangat sangat rindukan Ramadhan... Syahdu & hiba pulak tetibe :'(

ecadwinkyasha ecadwinkyasha said...

get well soon.. :)

Ummi Iman Ummi Iman said...

Akak pun tak sihat. Dan berhari demam tak baik2 tapi alhamdulillah masih mampu bertahan. Malam kedua tak tahan juga suruh en suami tolong sapu minyak kat pinggang yang sakit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥