Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

18
surat dah ada dalam peti

kasih itu sangat indah...insyaALLAH

MrHubby outstation hari ni, tengat nak makan | tembikai rindu |, jadi ajak mak kuar bli tembikai. Semalam puan eeiyss letih sangat, masa myHubby g solat di masjid, sempatla main-main ngan siMERAH Humaira ngan basuh baju, bila beliau balik, puan eeiyss tengok beliau belikan bahan-bahan nak goreng keow teow, badan waktu tu dah tak terdaya nak tolong, lagipun siMERAH Humaira tak tido, puan is jaga siMERAH sementara mrHubby hidangkan keow teow bollywood beliau. Makan kena ikut shif jugakla, ganti-ganti pegang siMERAH Humaira.

myra tido

Masa turn puan eeiyss makan, alahai, mata tak dah tak larat nak bukak. Terus tertido. Dalam mamai, nampak mrHubby tidurkan siMERAH atas katil. Sangat mengantuk. Tak leh nak bangun tolong. Maaf ye babah (^____^) yang tu je perkara terakhir dalam pandangan mata yang samar-samar puan eeiyss. Telinga masih lagi aktif dan sempat juga menangkap bunyi seseorang sedang membasuh pinggan di sinki dapur. Juga puan eeiyss tak mampu gerakkan badan untuk menolong. Memang sangat letih sehingga sedar tak sedar, mrHubby kejutkan jam 12.30 tengah malam untuk masuk tidur dalam bilik.

Tengok atas katil siMERAH Humaira dah takde, tengok kat buaianpun takde, tengok tepi puan eeiysspun takde, rupanya mak dah bawak masuk siMERAH Humaira dalam bilik dia, dengan mata yang masih berbaki mamai, puan eeiyss melangkah ke dapur, sinki licin, baju yang puan eeiyss basuh dah tersidai kat ruang yang sepatutnya, CLEAR! 

Hari ni tanya mak, sape yang basuh pinggan, mak kata tatau, dia ingat puan eeiyss yang basuh, tadak orang len lagi kecuali mrHubby, huhu. kain? sapa sidai? mak jawab, dia sempat tolong sidai setengah, pastu bawak siMerah Humaira tido, yang sambungnya tak len dan tak bukan, mrHubby, huhu.

ENTRI INI HANYA INGIN MELUAHKAN RASA TERHARU DAN TERIMA KASIH KEPADA mrHUBBY DAN MAK. KASIH KALIAN SANGAT INDAH! huhu

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

18 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

hihi..sweet..;) cik abg kita sama perangai la..suka bsuh bju dan sidai bju..hihi

Mishter Izwän Mishter Izwän said...

soooo sweet . untung ade hubby cm tuhh

Aine Ainun Aine Ainun said...

Sangat indah kehidupan, jika kita saling menghargai...;)

SumeSakan SumeSakan said...

Tolong menolong dalam umah tangga nih mmg indah...x de nak masam muka...x de sume nak tanggung sorang2...beruntung sangat kan dikurniakan pasangan mcm nih...hehehehe

AdaM Hawa AdaM Hawa said...

sweetnya.. "saat terindah.. saat bersamamu.. "

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

so sweet......bertuah badan puan is....

Natasya Naslin Natasya Naslin said...

hye sis =)

hihi.. sweet la pulak .. =p

btw, siMerah Humaira dah bape bulan? sory , blurr sikit.. baru je follow =)

Angah Angah said...

walahh...aman nye dunia rumahtangga kalo suami ringan tulang kan...

sitiezahim sitiezahim said...

hehehe beruntung kan dpt suami dan emak yg membantu..salam kenal jugak dr germany :)

khairul khairul said...

bahagia nya

.........cP~ .........cP~ said...

salam.
Wah, bertuahnya....

Teenager Housemaid Teenager Housemaid said...

wahhh...akak...
beruntungnya dapat suami macam tu..:)

Hanif Hanif said...

Ini kita namakan tolong menolong ..hahaha

Nieza Nieza said...

salam kunjung balas ke sini..tq sudi singgah my blog.comel tgk baby tido.btw, saya follow juga ya:)

kay_are kay_are said...

baik nye si hubby.. rilek je wat sume tu.. bagu2.. semoga kekal bahgia selalu =)

yad'z yad'z said...

woooo... besttnyee sis dapat husben yang ringan tulang tolong sis.. huhu.. best2..

Karukord Jagau's Karukord Jagau's said...

cam tu laaaa ke arah rumahtangga bahgia....saling bantu membantu :)

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

comelnya dia tidur...betul tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥